Joe Lynn Turner luopui peruukistaan lähes 60 vuoden jälkeen – avautuu sairaudestaan, jonka takia menetti hiuksensa jo nuorena

Turner kertoo joutuneensa kiusatuksi lapsuudessaan hiustenlähtönsä takia.

28.08.2022

Muun muassa Rainbow’n, Yngwie Malmsteenin ja Deep Purplen riveissä laulanut Joe Lynn Turner julkaisee 11. sooloalbuminsa lokakuussa. Solisti esiintyy tulevan Belly of the Beast -levyn promokuvissa ensimmäistä kertaa ilman tuttua peruukkiaan.

71-vuotias Turner on pitänyt peruukkia neljätoistavuotiaasta asti, sillä hän sairastui karvojen lähtemistä aiheuttavaan alopeciaan kolmen vanhana. Laulaja kertoo kärsineensä asiasta etenkin nuoruudessaan.

”Julman kiusaamisen aiheuttamat henkiset ja psykologiset kolhut ajoivat minut käyttämään peruukkia. Perslävet, jotka yrittivät vahingoittaa minua lukiossa tekivät minusta vahvemman, ja antoivat välttämätöntä motivaatiota ja voimaa nousta heidän yläpuolelleen”, Turner kertoo albumin tiedotteessa.

”Viha ja kipu ovat vahvoja työkaluja. Jos niitä käyttää oikein, voi onnistua kehittämään paremman version itsestään. Sen sijaan, että olisin paennut, piileskelin näkösällä.”

Laulaja kertoo tilanteessa olleen puolensa, mutta nyt hänellä ei ole enää mitään piiloteltavaa.

”Voin pitää peruukkia tai en, olen vapaa tekemään mitä haluan. Olen iso mies, ja vanhenen koko ajan. Tällä alalla monet miehet ovat päättäneet jatkaa peruukin pitämistä tai ajella päänsä kaljuksi, mikä on itse asiassa aika tyylikästä nykyään. Joka tapauksessa kumpikin päätös vaatii paljon rohkeutta.”

Turnerin päätös on saanut valtaisasti kiitosta ja kehuja. Graham Bonnet, jonka Turner korvasi Rainbow’n laulajana vuonna 1980, kertoo liikuttuneensa kyyneliin nähtyään kuvan kollegastaan.

”Joe on täydellinen esimerkki rokkitähdestä, ja olen ällistynyt hänen rohkeudestaan.”

Bonnet huomauttaa kirjoituksessaan, että etenkin miesten genressä muusikoiden hiuksilla on suuri rooli. Laulaja muistelee legendaa, jonka mukaan kitaristi Ritchie Blackmore olisi laittanut vartijan seisomaan Bonnetin hotellihuoneen ovelle estääkseen häntä leikkaamasta hiuksiaan.

”Tuota ei oikeasti ikinä tapahtunut, mutta Ritchie kyllä suivaantui toden teolla, kun kävin parturissa.”

”Olet edelläkävijä, Joe. Jos luet tämän, tahdon sinun tietävän, etten ikinä tajunnut, miten kaunis mies olet, ennen kuin näin tämän kuvan”, Bonnet päättää tekstinsä osoittaen sanansa suoraan Turnerille.

Katso Bonnetin päivitys ja kuva Turnerin uudesta lookista alta.

Lisää luettavaa