Jos esimerkiksi PMMP, Lau Nau, Islaja, Yona tai Noitalinna Huraa! kiinnostaa, ota haltuun Nelma U

Äärimmäisen lupaavalta kuulostava poptulokas Nelma U julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta levyltään.

Emma Sarpaniemi

Törmäsimme alkusyksystä nuoren omakustanneartisti Nelma U:n musiikkiin ja olimme haltioissamme. Debyyttialbumi oli täynnä spontaaneja ja raikkaita outoilupop-helmiä.

18-vuotiaan helsinkiläisartistin pyörät sen kuin pyörivät, sillä tänään ilmestyi ensimmäinen single tulevalta kakkosalbumilta. Naakkapuut-kappaleen nimi on peräisin Riitta Jalosen kirjoittamasta ja Kristiina Louhen kuvittamasta lastenkirjasta Tyttö ja naakkapuu, jota Nelma U kertoo lukeneensa etenkin kuvitusten vuoksi.

”Halusin tehdä sellaisen tosi melodramaattisen syksyyn sijoittuvan rakkauslaulun. Halusin kanssa, että vaikka se on vähän söpöilevä, siinä olisi kuitenkin vähän myös pelottava tunnelma”, Nelma U sanoo.

Naakkapuut vaikuttaa ”valmiimmalta” kuin debyyttilevyn kappaleet, muttei ole menettänyt tippaakaan siitä kiehtovasta naiiviudesta eikä Z-sukupolven diy-estetiikasta, jotka Nelma U:ssa viehättivät. Biisi kuulostaa tulleen rinnakkaisulottuvuudesta, missä PMMP:n jäsenet olisivatkin olleet Lau Nau ja Islaja. Enkä voi olla kuulematta Nelma U:ssa seuraavan sukupolven Yonaa. Ja jos referensseissä mennään syvemmälle historiaan, Noitalinna Huraa! on mainittava tunnelmansa vuoksi.

Seuraavaa singleä Nelma U lupailee vielä tämän vuoden puolella. Mutta Naakkapuut, se menee näin: