Jouluaaton tunnelmaan sopii mainiosti uusi versio John Lennonin Happy Xmas -klassikosta

Yoko Ono versioi Happy Xmasin The Flaming Lipsin avustuksella.

Happy Xmas (War Is Over) on tunnetuimpia moderneja joululauluja, ja se herättää varmasti monelle omat muistonsa. Alunperin vuonna 1971 ilmestynyt kappale oli John Lennonin ja Yoko Onon yhteistyötä, ja se syntyi reaktiona Vietnamin sotaan.

Uuden version kappaleesta tarjoileekin juuri Yoko Ono yhdessä The Flaming Lipsin (kuvassa) kanssa, ja voit kuunnella sen alta. Amazon Musicin yksinoikeudella julkaisemalle All Is Bright -levylle äänitetty versio muistuttaa hyvin läheisesti alkuperäistä, mutta The Flaming Lipsin soundi on kyllä tunnistettavissa.

The Flaming Lips ei ennenkään ole pelännyt pidettyjen klassikoiden versioimista. Yhtye on aiemmin coveroinut muun muassa Pink Floydia ja King Crimsonia, ja vasta loppusyksystä yhtye julkaisi lukuisien muiden artistien tähdittämän The Beatles -coverlevyn With a Little Help from My Fwiends, joka coveroi läpi koko Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band -albumin (1967).

Kaikessa hiljaisuudessa The Flaming Lips julkaisi äskettäin myös kokonaisen joululevyn, joka kantaa nimeä Imagene Peise – Atlas Eets Christmas, ja sekin on kuunneltavissa alta. Imagene Peiseen verrattuna Happy Xmas -coveri onkin vielä ihan kevyttä kamaa…

Lisää luettavaa