Kaikin tavoin pieleen mennyt Epäjohdonmukaisten tanssiaiset yrittää paluuta – tällä kertaa yhteisörahoituksen avulla

Yrittänyttä ei jne.

01.12.2023

Kuusamossa keskellä ei-mitään järjestetty Epäjohdonmukaiset tanssijaiset -festivaali painoi nimensä sinne Mayhem peruttu -legedan tasolle kesällä. Lavoja puuttui, aikatauluja ei käytännössä ollut ja kaikki meni vähän sinne päin. Paikalla olijat kertoivat tunnelman olleen hyvä, mutta lukemattomat bändien peruutukset ja paikalle kutsuttujen soittajien epätietoisuudet siitä, onko koko keikkaa ollenkaan nostivat tapahtuman maineeseen.

Kaiken järjen ja logiikan vastaisesti nyt on perustettu Epäjohdonmukaiset tanssijaiset -mesenaattisivut. Sivuilla kerrotaan, että festivaali yrittää paluuta ensi vuonna. Festareiden mesenaattitavoite on kohtalaisen kunnianhimoinen 140 000 euroa.

”Kolmen päivän pääsylipun kampanjahinta on vähävaraiselle 100 euroa ja vakavaraiselle 160 euroa. Hintaan sisältyy telttapaikka. Lisäksi, kaikki Mesenaatin kautta lipun hankkineet saavat yhden Marianne-karkin kaupan päälle. Tapahtuman ikäraja on 16 vuotta. Jos kampanjan minimitavoite ylittyy, kerätyt varat auttavat Episten näyttävän maailmaantulon tasoitteluissa ja tukevat haparoivien ensiaskelten jälkeistä matkaa kohti uutta kesää”, mesenaattisivuilla kerrotaan ja jatketaan:

”jos minimitavoite jää saavuttamatta, Mesenaatti palauttaa rahan jokaiselle uskolliselle tukijalle, ja Epikset leijailee takaisin, alas muistoihin, ainutlaatuisena irtiottona. Toteutuessaan vuosi 2024 tuotetaan verrattain hieman tarkemmin ja tiiviimmin, jottei jo kerran koettu ”holistinen sotku” toistu. Tapahtuman henki, kansainvälisyys tai taiteellinen taso ei tule kärsimään. Päinvastoin. Ohjelmisto on yhä runsas: täynnä musiikkia, performansseja, nukketeatteria, sanataidetta, taidenäyttelyiden avajaisia yms. Esiintyjävieraat odottavat vihreää valoa Skandinavian lisäksi Brittein saarilla, Saksassa, Pohjois-Amerikassa ja kaukomailla. Toistaiseksi ainoa artistijulkaisu, paluun tekevä steppirockin uranuurtaja, MÜMMÖ, nousee Oinas-lavalle torstain iltana klo 00:30. Taustalla puhaltaa uusia tuulia, mutta niistä lisää myöhemmin. Huomionarvoista lienee, että taiteellinen johtaja keskittyy tällä kertaa pelkkään taiteiluun.”

Mesenaattisivuille pääset tästä. Festareiden päivitetyt kotisivut löydät täältä.

Lisää luettavaa