”Käsittelen biisissä tunnetta, jonka ystäväni kerran ilmaisi ’se tunne kun mikään ei tunnu miltään'” – Rekamin levyltä tuttu Raakasaga julkaisi koskettavan kappaleen

Levoton sielu on ensimmäinen single artistin tulevalta sooloalbumilta.

Ertan Zekirija ja Daniel Lindqvist

Ensin näytölle ilmestyy hieman Stranger Things -kauhusarjan kirjoitusasusta muistuttavalla tummanpunaisella kirjoitettu kriisipuhelimen numero. Sitten soimaan helähtää lapsuuden soittorasioihin ajatukset vievä henkäyksenohut melodia, joka kuitenkin videon kauhuelokuvamaiseen kuvastoon yhdistettynä menettää pian kaiken viattomuutensa.

Raakasagan ensimmäinen musiikkivideo artistin tulevalta debyyttilevyltä on kylmäävä ja kaunis: se upottaa katsojansa tummanpuhuvan mielen syövereihin tavalla, josta ei sen kivuliaisuudesta huolimatta haluaisi biisin loputtua päästää irti.

Levoton sielu ilmestyi perjantaina, ja se enteilee Raakasagan ensi vuonna julkaistavaa kokopitkää. Artistia on aiemmin kuultu muun muassa Rekamin Karonkka-levyllä, josta kirjoitimme täällä. Levoton sielu -biisin melodisen salamyhkäisestä biitistä vastaa Phds, ja videon toteutuksesta on kiittäminen Ertan Zekirijaa ja Daniel Lindqvistiä.

“Levoton sielu on kurkistus mielen pimeään kolkkaan. Käsittelen biisissä tunnetta, jonka ystäväni kerran ilmaisi ‘se tunne kun mikään ei tunnu miltään’. Haluaisin saada ihmiset ymmärtämään tätä tilaa ja samalla antaa vertaistukea niille, jotka käyvät läpi jotain samankaltaista. Kirjoitin biisin purkaakseni asioita, joita on usein vaikea sanoa ääneen”, Raakasaga kertoo.

Onkin hämmentävää kuinka kappaleen kiistattoman rankkaan aihepiiriin nähden se on niin koukuttavan kiehtova: itsemurha-ajatukset ja mielen pirstaloituminen on biisissä tavoitettu tavalla, joka ei mitenkään vähättele masennuksen painavaa peittoa, mutta ei myöskään mässäile sen dramaattisilla aspekteilla. Biisin ytimestä huokuu voima ja palo, joka luo lumoavan kontrastin elämänhaluttomuuteen ja turtuneisuuteen keskittyvälle teemalle.

Musiikkivideo kannattaa ehdottomasti katsoa. Se leikittelee jännittävästi kauhuleffojen ja satumaailmojen välisillä todellisuuksilla, kuljettaen katsojansa poispäin tämän maailman konkretiasta kohti usvaisia niittyjä ja tuonpuoleiseen viettäviä liukkaita rajapintoja. Kaikki tämä taiteellinen visio yhdistettynä Raakasagan huimaan flowhun saa aavistelemaan ensi vuoden debyyttilevystä yhtä suomiräpin odotetuimmista julkaisuista.