Kestämättömän suhteen itsepetollisessa tilassa – ensiesityksessä Helsinskin video

Katso BDF:n tekemä video.

Jani Karlsson

Helsinski-nimellä elektronista popmusiikkia tekevä Juho Vehmanen julkaisee toisen singlen marraskuussa julkaistavalta albumiltaan. Back & Forth -kappale kertoo suhteesta, joka ei toimi, mutta jossa kuitenkin roikkuu.

”Joskus emme näe tai halua nähdä ongelmia emmekä osaa tehdä ratkaisua. Vaikka suhde ei toimisi, se ei välttämättä tarkoita että rakkaus olisi kuollut”, Vehmanen sanoo.

Hän kertoo yrittäneensä tavoitella tuota ristiriitaista fiilistä.

”Tavoittelin tanssittavaa, unenomaista fiilistä. Sellaista sekavaa itsepetollista tilaa, jossa hyvin tietää olevansa kestämättömässä suhteessa mutta irtipäästäminen on vaikeaa.”

Vehmanen purkaa kappaletta atomeiksi: biisiä ajaa eteenpäin Vermona DRM1 -analogirumpusynan pehmeäksi filtteröity basarirytmi, oman ilmeen sille antaa artistin lempisyna Soma Laboratoryn LYRA-8 ja kontrabasson delay-iskut.

”Nuo elementit liimataan yhteen äitini isän kunnostamalla ikivanhalla polkuharmoonilla. Sämplasin biisiin myös lasteni äänityskokeiluja antamaan vinkkiä siitä, että tässä lauletaan menneen talven lumista. Tanssittava poljento pehmentää sekin ahdistavaa aihetta sopivasti. Ei jaksa liikaa synkistellä muutenkin masentavan korona-arjen keskellä.”

Rumba tarjoaa ensiesitykseen kappaleen musiikkivideon, jonka on tehnyt BDF.