Kitara-ja bassovirtuoosit pakenevat internetistä – nyt on tulossa harvinaisen kova ilta taidokkaan soitannan ystäville

Tapahtuma Tavastialla.

09.05.2024

YouTubessa valtavaa suosiota nauttivat kitaristi Bernth sekä basisti Charles Berthoud saapuvat Suomeen ensi vuonna mittavan Euroopan-kiertueensa saattelemana.

Escape The Internet Tour 2025 saavuttaa Helsingin Tavastian keskiviikkona 15. tammikuuta. Yhteensä 18 kaupunkia kattavan kiertueen erikoisvieraana nähdään ruotsalaiskitaristi ja tuottaja Ola Englund. Konsertin lipunmyynti käynnistyy Tiketissä perjantaina 10. toukokuuta klo 11.

Uransa äärimetalliyhtye Belphegorin riveissä aloittanut itävaltalaiskitaristi Bernth on ansioitunut teknisesti ainutkertaisena soittajana niin livenä kuin studiossakin. Miljoonia seuraajia sekä YouTubessa että Instagramissa omaava muusikko-tubettaja tunnetaan opetusvideoistaan sekä mielikuvitusta haastavista tempauksistaan somealustoilla, kuten rakentamastaan liekinheittäjäkitarasta sekä maailman pisimmästä kitarasta.

Suomalais-brittiläinen basisti Charles Berthoud haastaa monipuolisella soitollaan instrumenttiinsa liitetyt mielikuvat. Mestarillisesti bassokitaraa pianon ja kitaran lailla käsittelevä muusikko ylittää ainutlaatuisella tekniikallaan genrerajoja rockista poppiin ja progressiivisesta folkista funkiin. Kotipaikkaansa sekä Yhdysvalloissa että Iso-Britanniassa pitävä Berthoud on kerännyt mainetta YouTubessa julkaistuista soittovideoistaan.

Illan avausartistina nähtävä Ola Englund tunnetaan soolouransa lisäksi muun muassa raskaan musiikin parissa operoivien The Hauntedin ja Fearedin kitaristina. Myös Solar-kitarabrändin omistajana tunnetun ja palkitun muusikon metallimusiikkiin keskittyvällä YouTube-kanavalla on lähes miljoona seuraajaa.

Päätapahtuman lisäksi faneilla on mahdollisuus ostaa VIP-lippuja, jotka takaavat pääsyn intiimiin klinikka-työpajaan kaikkien kolmen artistin kanssa ja eksklusiiviseen meet-and-greet-sessioon.

Keikkatiedot videoiden alla.

BERNTH (AU) + CHARLES BERTHOUD (UK/US) – Escape The Internet Tour 2025
Special guest Ola Englund (SE)

KE 15.1.2025 Tavastia, Helsinki

LIPUT:
Myyntiin Tiketissä pe 10.5. klo 11
– alk. 39,90 EUR

Lisää luettavaa