Korvakarkkeja ja värikkäitä tarinoita tarjoava Noraturi on tuottanut biisejä muun muassa Antti Tuiskulle

"Jos mä en itse pidä huolta mun hyvästä olosta, niin kukas sitten? Miten voisinkaan antaa niin suuren vastuun jonkun muun harteille", Noraturi kertoo eilen ilmestyneestä kappaleestaan.

05.02.2022

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Miri, sen löydät täältä.

Tänään haastattelussa on Noraturi, joka sekä säveltää, sanoittaa että tuottaa musiikkia, sekä muun muassa ompelee itse omat esiintymisvaatteensa. Noraturi julkaisi eilen Kaikun kautta uusimman kappaleensa Loopil, joka kertoo nuoren naisen näkökulmasta häpeästä vapautumisesta sekä masturboimisesta.

”Loopil kertoo hetkestä kun katsoo peiliin ja löytää lempeyden itseään kohtaan”, Noraturi kertoo. ”Kriittinen minä häviää ja sieltä löytyy ihminen, joka haluaa itselleen vain parasta. Se sanoo, että sä ansaitset nautintoa ja sä olet sen kaiken hyvän arvoinen.”

Alta löydät Loopil-biisin musiikkivideon, sekä Noraturin haastattelun.

Mikä soi napeissa just nyt?

“Mulla soi napeissa muun muassa PinkPantheress, Kim Petras, Grimes, July Jones, F ja Yeboyah. Ihailen omaehtoisia artisteja, jotka venyttävät pop-musiikin rajoja.”

Mist sä tuut?

”Olen Noraturi: artisti, musiikin tuottaja ja biisinkirjoittaja. Mie tuun Kiteeltä, Nightwishin kotikylältä. Teen musaa itselleni ja muille. Olen päässyt tuottamaan mm. Antti Tuiskua ja Tuure Boeliusta. Olen päätynyt tähän kovalla työllä, intohimolla musiikkia kohtaan, sinnikkyydellä ja tuurilla!”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Tajusin haluavani artistiksi kun pääsin laulamaan iskän keikalla 5-vuotiaana. Sen ikäisenä ei ehkä vielä osaa tehdä kummempia urasuunnitelmia, mutta todellisuudessa se tapahtui pikkuhiljaa pienestä lähtien. Teininä tuli se varmuus, kun ensimmäiset omat biisit syntyivät, ja ymmärsin sen olevan keinoni käsitellä tätä maailmaa. Musiikki on mulle se asia, jonka kautta käsittelen tunteita, ja artistius on se keino miten koen, että mulla on annettavaa myös muille.”

Musiikillinen esikuvasi?

”On mahdotonta nimetä yhtä artistia. Kuuntelen niin paljon erilaista musaa, ja olen ottanut matkan varrella inspiraation palasia sieltä täältä. Rakastan hyper-popia ja cyber-punkia, mutta joskus kuuntelen jazzia. Näillä kaikilla on vaikutusta siihen, millaista taidetta saan itsestäni ulos.”

Supervoimasi?

”Supervoimani on se, että olen tuottaja. Sen avulla olen pystynyt tuomaan päänsisäistä maailmaani musiikin muotoon, ja sitä kautta löysin artistiminäni.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Energisyyteen, erikoiseen soundiin, korvakarkkeihin ja värikkäisiin tarinoihin.”

Noraturi?

”Musiikkini on energistä, värikästä ja määrätietoista. Mä kirjoitan sellaisista aiheista, joita mun pitää milläkin hetkellä elämässäni käsitellä. Biisin kirjoittaminen on mulle terapiaa, jota käyn läpi itseni kanssa. Mä en suunnitellut tekeväni biisiä masturboimisesta, mutta Loopil-biisin kirjoittaminen aukaisi mussa monia lukkoja, joita en edes tiennyt olevan.”

”Mä käsittelen ja sanon musiikillani asioita, joita en muuten ole uskaltanut sanoa. Toivon, että voin musiikin avulla myös auttaa kuuntelijoitani saamaan itsestään esiin sen puolen, jota on jostain syystä piilotellut.”

Lisää luettavaa