Kun kytät kyselevät, mitä vastaat? Pavelin uudesta biisistä saattaa löytyä ratkaisu

3rd Railin suojiin keväällä 2020 siirtynyt Pavel julkaisi ensimmäisen soolosinglensä kyseisellä levy-yhtiöllä.

Kolmannelta raiteelta kajahtaa, kun Paatti & Pavel -kaksikosta tutulta Pavelilta saadaan kuultavaksi artistin ensimmäinen soolojulkaisu 3rd Railin tallissa. Eilen ilmestynyt Miten se meni nauhoitettiin talvella Suomenlinnassa. Kappaleelta löytyy Pavelin lisäksi muutamia pidemmän linjan tekijöitä, sillä biitistä vastaavan DJ Nahkatukan lisäksi miksauksen ja tuotannon hoiti DJ Polarsoul, ja masterointipuolen hioi kuntoon Bommitommi.

Kesän alussa julkaistu Pavelin ja Tykopaatin yhteislevy Käpyä ja tikkuja henki letkeää länsirannikon hip hop -soundia, mutta Pavelin soolosingle kannustaa avoautossa kruisailun sijaan vetämään hupun päähän ja liukenemaan vähin äänin syrjäisille sivukujille. Eletystä elämästä sekä painostuksesta ja sen sietämisestä inspiraationsa saanut kappale ottaa turhat luulot pois epäilijöiltä ja esittelee lähiöiden lait niitä yhtään romantisoimatta, mutta myöskään vähättelemättä.

Kertosäkeen koukkuna toimiva “Sokee ja mykkä, älä kysele kyttä!” -huutelu on sen verran tarttuva, että on helppo nähdä mikä tulee seuraavilla keikoilla nostamaan tunnelman kattoon. Betonilta tuoksuva kappale toimii samalla kunnioittavana nyökkäyksenä niiden suuntaan, joiden voi aina luottaa turvaavan selustan.

Erinomaisesti 3rd Railin elämänmakuiseen ja rosoiseen linjaan istuvasta kappaleesta julkaistiin eilen myös musiikkivideo, jonka film noir -vaikutteet syventävät entisestään biisin hämärää ilmapiiriä.

Pavel kuuluu selkeästi niihin, jotka huutelun sijaan tekevät. Jos et vielä ole kuunnellut biisiä, vedä äkkiä aurinkolasit päähän ja klikkaa itsesi videoon.