Kylmänkromisella yötaivaalla hohtaa hologrammi-kuu – Faben nopeatempoista huumaa maalailevassa kappaleessa vierailee JVG

Koko yö -kappale on rakkauskirje nautinnolle.

03.09.2022

Hiphop-/r&b -artisti Fabe julkaisi viimeisen singlensä ensi perjantaina ilmestyvältä Ongelmalapsi-debyyttialbumiltaan. Viimeksi levyltä lohkaistiin juuri ennen kesää WYD-single, joka oli ajankohtaan sopivan hiostava ja hekumallinen.

Eilen ilmestynyt Koko yökään ei kyllä ole hiostavasta tai hekumallisesta kaukana, mutta toisin kuin WYDin esittelemät trooppiset hiekkarannat, nyt ujelletaan läpi eleganttien ja kylmänkromisten yötaivaiden. Kappaleessa vierailee JVG, ja sen tuottajiksi on listattu Danitello, Fractious Frank, MD$, ImHoura sekä Yeti.

Stigin Roy Orbison -biisille kumartava Koko yö saattaa alkuun uskotella, että kyse on jonkinlaisesta romanttisesta rakkauslaulusta kohdistettuna inhimilliselle vastapuolelle, mutta sanojen kaksoismerkitykset ja sinne tänne pudotellut vihjeet tuovat pikkuhiljaa päivänvaloon minkälaisen nautinnon arvostamisesta nyt on kyse.

Synteettistä tai vihreää, matka maistuu joka tapauksessa. Biisissä maalaillaan nopeatempoisen huuman viehätystä ja pohditaan mitä merkitsee elää elämä siten, ettei virheitä tarvitse pelätä. Mutta intohimoisella nautiskelulla on myös hintansa. Kappaleessa muistetaan käsitellä myös niitä kääntöpuolia, jotka all-in -mentaliteetti tuo mukanaan, mutta eipä se loppupeleissä paljoa vaakakupissa paina: ”Matka tappaa tääl vauhdinkin, välil ei nappaa mut kyl mä silti täst nautinkin” toteaa Jare.

Kappaleen tuotanto on sitten se, mistä se todellinen speed tulee. Faben flow:n ollessa kaikista maltillisin se tuo pehmeydellään kappaleeseen eteeristä virettä, joka yö-teemaan sopii, Jaren ja VilleGallen pistäessä tiukemmin asetelluilla sanailuillaan hieman vauhtia koneeseen. Biitti kuitenkin pumppaa ja värähtelee ja lentää levottomasti kohti mustalla taivaalla paistavaa hologrammi-kuuta, pusertaen ytimestään liian kovaa hakkaavan sydämen kirvoittamia hikipisaroita.

Koko yö ilmestyi Epic-levymerkin kautta, joka on uusi Sonyn kanssa yhteistyössä toimiva levy-yhtiö. Voit lukea siitä lisää täältä.

Lisää luettavaa