Leevi and the Leavingsin jalanjäljissä – tässä on eräs vuoden parhaita kotimaisia popkappaleita

Tamsilta jälleen täysosuma.

02.11.2023

Synthpop-artisti Tams julkaisee perjantaina uuden kappaleen nimeltään Dream Come True. Kappaleen video on tästä päivästä lähtien ennakkonäytössä Rumbassa. Ensi vuonna julkaistavan kakkoslevyn viimeisellä singlejulkaisulla Tams tekee yhteistyötä toisen itäsuomalaisen kanssa, kun Luukas Oja -yhyteen laulaja-kitaristi Iita Ylönen liittyy duettoon mukaan.

Tams kertoo kappaleesta seuravaa:

Dream Come True on rakkauslaulu kivulle. Kun kaikki muu jättää mutta kipu jää. Joka jollain tavalla onkin parasta mitä voi tapahtua. Kirjoitin sen omalle sauraudelleni. Vihasin pitkään sen tuomaa kipua, kunnes tajusin, että sitä kisaa en voi voittaa. Joten kun vihaamisesta ei ole mitään hyötyä niin koitetaan rakkautta. Unelmien täyttymys, paras ystävä.”

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Tamsin kappaleella on mukana toinen muusikko.

”Kappaleelle tarvitsin kivulle äänen, joten oli luontevaa pyytää tulkinnan mestari Iita mukaan. Vaikka teenkin studiohommat yksin miksausta ja masterointia lukuun ottamatta, mikä sopii mulle tosi hyvin, oli silti hyvää vaihtelua tehdä jotain yhdessä. Iitan kanssa oli äärimmäisen hauskaa sekä pistää biisiä purkkiin että kuvata musavideota, ja näin päästiin yhdistämään Joensuun voimia. Vaikka Iita olikin tuttu jo entuudestaan, niin tätä tehdessä tutustuttiin vielä paremmin. Huippu tyyppi ja hemmetin taitavakin.”

Kappaleesta tehdyn musiikkivideon on kuvannut ja ohjannut Tuomas Klemola, hänkin Joensuusta.

Katso video alta.

Lisää luettavaa