Leonard Nimoy oli myös muusikko – Rumban Star Trek -intoilija keräsi parhaat kappaleet soittolistaksi

02.03.2015

Mr. Spockina tunnettu Leonard Nimoy menehtyi viime perjantaina. Nimoy oli kuollessaan 83-vuotias.

Nimoyn merkitystä nykyiseen nörttikulttuuriin on mahdoton aliarvioida. Harvempi kuitenkaan tietää, että Nimoy oli myös levyttävä artisti. Hän julkaisi vuonna 1967 Star Trek -aiheisen teema-albumin Dot Records -nimisen levy-yhtiön kautta. Neljän vuoden aikana Nimoylta tuli yhteensä viisi albumia.

Leonard Nimoy Presents Mr. Spock’s Music From Outer Space -albumilla oli Music to Watch Space Girls Go Byn kaltaisia instrumentaaleja sekä Twinkle Twinkle Little Earthin kaltaisia avaruusaiheisia kappaleita.

Two Sides of Leonard Nimoy -albumilta löytyy kaksi miehen tunnetuinta – ja samalla oudointa – kappaletta. Highly Illogicalilla laulaa ehta vulkanuslainen, joka ei ymmärrä ihmisiä. Ballad of Bilbo Baggins on taas kunnianosoitus Taru Sormusten Herra -kirjasarjan Bilbo Reppulille.

The Way I Feel -albumilla ei laulanut enää Mr. Spock, vaan Leonard Nimoy omana itsenään. Lopputuloksensa on perinteisempi folk-albumi, jolta löytyy esimerkiksi cover Joni Mitchellin Both Sides Now’sta sekä Randy Sparksin Billy Don’t Play the Banjo Anymoresta.

Folk-tyyli jatkui seuraavalla albumilla nimeltään The Touch of Leonard Nimoy. Maiden Wine oli Nimoyn itsensä säveltämä kappale, mutta albumin paras esitys on versio Randy Newmanin I Think It’s Gonna Rain Todaysta.

Nimoyn viimekseksi albumiksi jäi vuonna 1970 julkaistu The New World of Leonard Nimoy. Sen ehdoton herkkupala on maailmoja syleilevä, Dick Hollerin säveltämä ja ensimmäisen kerran Dionin esittämä Abraham, Martin and John, joka tekee kunniaa Abraham Lincolnille, Martin Luther Kingille sekä Robert ja John F. Kennedylle.

Lisää luettavaa