”Loukkaantumisen riski ilmassa” – Gasellit tekee omat stunttinsa striimikeikallaan

Hätä-Miikka kertoo tunnelmistaan Zen Live -striimikeikkansa kynnyksellä.

16.04.2021

Gasellit julkaisi listaykkösenä debytoineen Zen-albuminsa helmikuussa. Levynjulkkarikeikan perään on kyselty kuulemma sen verran, että yhtye päätti järjestää sellaisen striimikeikkana. Zen Live on katsottavissa Ruutu-palvelussa huomenna lauantaina 17. huhtikuuta kello 21.30.

Yhtye on työstänyt keikkaa Tilanne pääl -musiikkivideon ohjanneen Kaverikarimin eli Karim Sahebin kanssa. Luvassa on spektaakkelinomainen striimikeikka, jonka aikana uudet kappaleet esitetään ensimmäistä kertaa livenä. Mukana on vierailijoita, mutta sen tarkempia suunnitelmia Gasellit ei ole paljastanut. Tsekkasimme Hätä-Miikan tunnelmat keikan kynnyksellä.

Gaselleista on tulossa kirja, jonka Päkä on kirjoittanut. Ilmeisesti kukaan teistä muista ei ole vielä lukenut sitä. Asteikolla 1–10, kuinka paljon kuumottaa?

”Kyllä mua oikeasti vähän hirvittää. Sehän voi jauhaa siellä ihan mitä tahansa. Ollaan Pekan kanssa tunnettu koko ikämme, ja meidän luonteessa on sellainen ero, että joku asia, mikä Pekasta tuntuu maailmanlopulta, tuntuu minusta pompulta tiessä. Jännittää, että minkälaisia fiiliksiä siellä on. Mutta uskon samalla että se on parempaa viihdettä näin, kun Pekka kokee asiat niin vahvasti – etenkin negatiiviset tunteet. Toivotaan, ettei bändi hajoa kirjan myötä! Se on Pekan näkemys tästä hommasta, eli yksi neljäsosa meidän tarinasta. Ymmärrän sen idean kyllä.”

”Yritin tuputtaa itseäni äänikirjan lukijaksi. Tajusin aika äkkiä että voisi olla outoa, että mä lukisin Pekan kirjoittamaa kirjaa. Sitten kun siellä lukisi, että Hätis on tyyppi joka ei pysy aikatauluissa ja ärsyttää ihan saatanasti, ja joutuisin itse lukemaan sitä, niin eihän se olisi mukavaa!”

Golf-kausi on Instagramin perusteella polkaistu käyntiin. Miten summaisit kevään kierroksia: mailat kaaressa vesiesteeseen vai birdie-pullojen korkkailua?

”Pidin puolisen vuotta ihan tietoisesti taukoa, kun viime vuonna tuli pelattua niin paljon. Kolmas kesä golfin parissa lähtee nyt. Ensimmäisessa kierroksessa näkyi miten peli oli jalostunut talven aikana, kun on antanut hermoston levätä. Se oli aika hemmetin hyvä kierros, ajattelin että nyt olen vihdoin oppinut ja sisäistänyt tän lajin. Sen jälkeen on ollut tuttua rävellystä pari kiekkaa. Koukuttava, mutta vittumainen laji!”

Instagramista tuli mieleen, että luin Ilta-Sanomista Antti Holman poistaneen sosiaalisen median tilinsä. Liittyykö tämä jotenkin Gasellien striimikeikkaan?

*pitkä hiljaisuus*

”Parempi olla kommentoimatta tässä vaiheessa yhtään mitään. Sanotaan pähkinänkuoressa, että eiväthän nämä asiat välttämättä aivan toisiinsa liittymättömiä ole.”

Oletko ajatellut sellaista källiä, että poistaisit muiden jätkien yllätykseksi Gasellien some-tilit?

”En ole kyllä ajatellut, ei ole tullut mieleen. Elämä on mennyt niin tasaiseksi jöötiksi, että tekisi mieli vähän hämmentää ja saada actionia. Hyvä idea!”

Miltä tuntuu esiintyä lauantaina, kun tietää yleisön katsovan, mutta ilman vuorovaikutusta?

”On se vähän erilaista, jopa pelottavampaa, koska se on harvinaisempaa kuin yleisön edessä esiintyminen. Kyllä tähän liittyy enemmän jännitystä ja ehkä hankalampi asemoida itsensä siihen tilanteeseen, mutta eiköhän me selvitä – ollaan joskus jouduttu tyhjille saleille esiintymään aiemminkin!”

”Vuorovaikutus yleisön ja bändin välillä on iso osa meidän keikkoja. Kyllä me yritetään sitä vuorovaikutteisuutta saada mukaan. Ja uskon, että se välittyy, jos meillä on hyvä meininki.”

Kuinka tarkkaa swot-analyysiä olette tehneet suorana striimattavan ison tuotannon suhteen? Mitkä ovat suurimmat uhkat ja miten aiotte taklata ne?

”Uskon, että Pekka on tehnyt tällaiset analyysit. Mä en ole rohjennut edes miettiä mitään uhkakuvia. Yritän keskittyä omaan suoritukseeni laput silmillä. Mulla on vahva fiilis että kaikki menee hyvin, niin en ole viitsinyt spekuloida mahdollisilla mahalaskuilla.”

Gasellien Instagramissa oli kysely, jossa arvuuteltiin, että monessa biisissä unohdat sanat. Minkälaisen mandaatin ja luottamuksen sait yleisöltä?

”Eihän sitä luottoa ole juuri herunut. En voi sanoa olevani vihainen, mutta olen mä vähän pettynyt tähän, että ison tapahtuman alla bändin jätkätkin on vain pyrkineet sakkauttamaan mun juoksua ja laittamaan kapuloita New Balancen sporttijalkineiden alle. Olen saanut tästä enemmänkin vimmaa, että jumalauta mä pärskin hyvin keikalla!”

Siirrytäänpä asiaan. Te haluatte pitää yllätyksenä sen, mitä lauantaina on luvassa. Mutta levy-yhtiönne Sonyn Sami Rikala lupaili, että saisin jonkun paljastuksen.

”Kovia lupauksia Samilta! Tämä on hankala tilanne kun pitäisi saada ihmiset houkuteltua keikan äärelle, eikä voida hirveästi paljastaa, että siinä säilyisi se yllätyksellisyys mukana. Sanotaanko näin, että keikka ja toimintaelokuva lyövät kättä lauantaina, ja stuntit tehdään itse. Siinäkin on yksi lisäjännitys, että on loukkaantumisen riski ilmassa, jopa fataali vahinko saattaa tapahtua. Tähän lähdetään samalla tavalla kuin vuorta lähtisi valloittamaan. Olen elänyt hyvän elämän, saanut kokea nuoreksi mieheksi paljon, ehtinyt tehdä kaikenlaista ja olen jopa jättänyt jonkinlaisen jäljen tähän yhteiskuntaan, jossa elän, joten en pelkää kuolemaa. Jos tää on viimeinen keikka, niin so be it.”

Keikkaa on tehty Tilanne pääl -musavideon ohjaajan Kaverikarimin kanssa. Saako tuosta videosta jonkinlaista vihiä tulevasta?

”Kyllä se vähän liittyy ehkä. Meillä on ollut pidemmän aikaa haaveena, että päästäisiin tekemään toiminnallista videota. Karimin kanssa meillä natsasi kemiat todella hyvin, ja se oli ihan mukavimpia videonkuvausrupeamia. Aika pian ruvettiin yhdessä pohtimaan, että miten voitaisiin jatkaa tätä meidän yhteistyötä, ja siitä se ajatus alkoi syntyä. Voisi sanoa, että tämä on tietyllä tapaa jatkoteos Tilanne pääl -videolle, mutta ennen kaikkea ollaan haluttu tehdä sellainen pläjäys, mikä meistä olisi viihdyttävää katsoa – ja toivotaan, että muutkin saa siitä jotain irti!”

Viime hetken vinkit kotikatsomoihin?

”Avoimin mielin, bon voyage, nauttikaa matkasta! Jonkun Hätis-juomapelin voi laittaa pystyyn, että kuinka monet sanat unohtuu keikan aikana. Suosittelen, saattaa tulla kostea illanvietto, mä olen laiska tekemään läksyjä.”

Gasellien Zen Live Ruutu-palvelussa lauantaina 17. huhtikuuta kello 21.30. Lisätietoja ja katseluoikeuksia täältä.

 

Lisää luettavaa