Maustetytöt Suomen virallisen albumilistan ykköseksi

Myös singlelistan kärki vaihtui pitkästä aikaa.

04.11.2019

Suomen virallisen albumilistan ykköstä ei ollut vaikea ennustaa, kun tieto 2000 kappaleen vinyylipainoksen loppuunmyynnistä kiiri korviimme. Se on tietyisti Maustetytöt-yhtyeen debyyttialbumi Kaikki tiet vievät Peltolaan (lue levyarvio).

Tällä viikolla listalla on todella paljon uutuuslevyjä. Vain elämää -ohjelman kymppikauden jälkipuoliskon niputtava kokoelma löytyy toiselta sijalta. Viimeiset pari viikkoa ykkösenä ollut ensimmäinen Vain elämää -kokoelma on nyt sijalla kolme.

Muut uutuudet ovat Kanye Westin Jesus Is King (4. sija), Spektin Rakas Spektistan (7.), Roope Salminen & Koirat -yhtyeen Koiran vuosi (12.), Neil Young & Crazy Horse -kokoonpanon Colorado (14.), Leprousin Pitfalls (17.), Airbournen Boneshaker (18.), Jinjerin Macro (24.), Santa Cruzin Katharsis (29.), Hevisauruksen Bändikouluun! (32.) ja Alcestin Spiritual Instinct (34.).

Viime viikolla korkeilla sijoilla debytoineet Michael Monroe ja Kolmas nainen ovat tulleet alas ryminällä: viime viikon kakkonen, Monroen One Man Gang on sijalla 26 ja Linjassa-albumin nelossija on vaihtunut sijaan 25.

Singlelistalta kuuluu tervetulleita uutisia: yhdeksän viikkoa ykkösenä ollut Tones and I -artistin Dance Monkey on joutunut antamaan tilaa Behmin kappaleelle Hei rakas. Singlen listahistoria on nousujohteinen ja komea: se debytoi neljä viikkoa sitten sijalla 8, nousi toisella viikollaan neljänneksi, sitten toiseksi ja on nyt ykkösenä.

Mainitaan nyt vielä statistiikkana, että singlelistan top 20 sisältää seitsemän Vain elämää -biisiä.

Lisää luettavaa