Muistatko tätä 1990-luvulla maailman valloittanutta kaksikkoa? Nyt juustoja rakastava keksijä ja hänen koiransa tekevät paluun

Wallace & Gromit -kaksikko seikkailee uudessa elokuvassa.

12.06.2024

Wallace & Gromit -parivaljakko nousi valtavaksi kansainväliseksi ilmiöksi 1990-luvulla. Nick Parkin luomassa vaha-animaatiossa seikkailivat Wallace-niminen, juustoja rakastava keksijä ja hänen Gromit-koiransa, joka oli usein älykkäämpi kuin omistajansa.

Ensimmäinen Wallace & Gromit -vaha-animaatio Suurenmoinen huviretki ilmestyi vuonna 1989. Tätä seurasivat lyhytelokuvat Väärät housut (1993), Läheltä piti (1995) ja Paakarin painajainen (2008). Kaksikko on esiintynyt myös kokoillan elokuvassa Wallace & Gromit: Kanin kirous (2005). Kaksikko on saanut myös oman tv-sarjan. Monille lapsiperheille tuttu Late Lammas on lähtöisin Wallace & Gromit -seikkailut tehneen Aardman Animationsin -studion kynästä. Myös Late Lammas on Nick Parkin ideoima luomus.

Nyt BBC on ilmoittanut Wallace & Gromit -kaksikon saavan uuden seikkailun. 25. päivä joulukuuta ilmestyy nimittäin Wallace & Gromit: Vengeance Most Fowl -niminen elokuva. Leffasta saatiin vähän aikaa sitten kiusoittelutraileri, joka paljastaa, että kaksikon vanha tuttu vihollinen tekee paluun.

Katso kiusoittelutraileri alta. Sen alta löydät Väärät housut -lyhärin trailerin.

Lisää luettavaa