Musiikillisesti lahjakas nuorukainen ei meinaa isoine riimeineen mahtua mikkikoppiin

Pessa julkaisi poikkeuksellisen räp-painotteisen kappaleen.

19.08.2022

PME:lle levyttävä Pessa julkaisi tänään ensimmäisen kappaleensa sitten toukokuussa ilmestyneen 365-nimisen ep:nsä. Nuorta musiikillista monitaituria on kuitenkin kesän aikana kuultu vierailijana Rekamin ja Aren Banketti-kappaleessa, josta kirjoitimme lisää täällä. Kuopion konservatoriossa opiskeleva Pessa tunnetaan kekseliäästä musiikillisesta ilmaisustaan sekä monipuolisesta instrumenttien käytöstään, kuten kirpputorilta löytyneen kalimban hyödyntämisestä.

Pääosin pehmeämpään ja r&b-tyylisempään ilmaisuun aiemmilla julkaisuillaan nojautunut Pessa panostaa uusimmalla kappaleellaan poikkeuksellisen vahvaan räp-suorittamiseen. Räppääminen on toki ollut nuoren tekijän kappaleissa elementtinä läsnä kautta linjan, mutta ei useinkaan yhtä suoraviivaisesti kuin nyt ilmestyneessä Taivaan tuuliin -biisissä. Kyseinen kappale perustuu harkitusti rakennettuun nokkelaan iskulinja-tiputteluun, samalla kun Pessa nostaa oman pätevyytensä häikäilemättä valokeilaan.

Ehdottomasti erikseen huomioitava asia kappaleessa on sen biitti. Pessan itse tuottama tausta on kiireetön ja joiltain elementeiltään jopa laiskanpulskea, mutta se ei tarkoita, etteikö tuotantoon olisi mitä ilmeisimmin panostettu ja sen spesiaaleilla tyyleillä kuplivia puolia tarkoituksenmukaisesti hiottu. Kuten Pessa kappaleen alkupuolella tokaisee: ”Tää biitti vitun og niin ku mun isovaari”.

Kappaletta kuvaillaan levy-yhtiön puolelta irralliseksi singleksi, joten toistaiseksi tarina ei kerro, tullaanko hiphop-Pessaa kuulemaan lisää. Sen verran itsevarmasti Pessa kuitenkin havainnollistaa, ettei terävään kynään tarvita koulun penkkiä vaan aivan toisenlaista pätevyyttä, että tottahan tämänkaltaisia riimejä mielellään kuuntelisi lisääkin.

Kappaleen yhteyteen julkaistiin myös musiikkivideo, jonka Pessa on tehnyt yhdessä luottokuvaajansa Juuso Martikaisen kanssa. Artisti kommentoi videoprojektia näin:

”Lähdettiin kuvaamaan Kuopiossa videota parin tunnin varoitusajalla. Video on tehty paljon rennommalla otteella kuin edelliset, eikä sitä suunniteltu hirveästi yhdessä etukäteen. Teimme kummatkin omat leikkaukset videosta ja yhdistelimme niitä lopuksi.”

Katso musiikkivideo alta.

 

Lisää luettavaa