”Näissä juhlissa ei ole tarkoituksena käyttäytyä, vaan sörkkiä vähän jokaiseen ampiaispesään” – Mouhouksen uusi single on aiempia röyhkeämpi ja räpimpi

"Ei ole noussut kusi päähän, se on ollut siellä aina", toteaa Mouhous.

16.07.2022

Toukokuussa Sini Yaseminin kanssa Uniklubin hittibiisiä versioinut Mouhous julkaisi eilen jälleen omaa musiikkia, kun Etenee-levymerkin kautta ilmestyi yhtyeen uusi Haamuna-single. Kappale tulee löytymään bändin syksyllä julkaistavalta albumilta, joka on yhtyeen toinen levy. Haamuna on tuotettu yhdessä Kiron ja Heviteemun kanssa.

Haamuna on kaikin tavoin kuin iso ja näyttävä keskisormi maailmalle: yhtään ei kiinnosta, mitä muut ajattelevat, kunhan pahennusta on aiheutettu ja päivät pilattu. Biisissä ilakoidaan keksimällä mitä mielikuvituksellisimpia tapoja joilla kanssaeläjien mielialan saa matalammaksi, mutta paradoksaalisesti juuri tämä absurdi ärsyttävyys on omiaan tekemään kappaleesta itse asiassa melkoisen hyväntuulisuuden huipentuman. Vaikeahan se on pitää naama mutrulla kun Mouhouksen kaltainen rasavillien vekaroiden lauma juonittelee pääsi menoksi: enemmänkin sitä jää uteliaana odottelemaan millainen kepponen seuraavan nurkan takana odottelee.

Kaiken höpsöttelyn takana piilee kuitenkin siemen, joka on syytä jokaisen ottaa sydämeensä: kaikkia ei voi miellyttää, eikä pidäkään.

”Haamuna-biisi on röyhkeä ja räpimpi kuin meidän tulevan levyn aikaisemmin julkaistut sinkut”, Mouhous kertoo. ”Jos pitäisi joku mielenmaisema maalata biisin yleisestä fiiliksestä niin ehkä se, kun tulet ihan liian myöhässä niihin tylsiin juhliin sun tuoreessa kokovalkoisessa fitissä ja jengi miettii mistä olet tipahtanut paikalle leijumaan. Näissä juhlissa vain ei ole tarkoituksena käyttäytyä, vaan sörkkiä vähän jokaiseen ampiaispesään, että jengi olisi ehkä enemmänkin kuin olisi just nähnyt haamun.”

Aiemmin tänä vuonna Mouhous julkaisi vetävän Pahemmaks-singlen, joka voisi räiskyvän mentaliteettinsa puolesta olla Haamuna-kappaleen sisarbiisi. Kuitenkin siinä missä Pahemmaks-biisi hyödyntää tuotannollisesti klubimusiikin maisemia ja tanssittavaa tasabiittiä, vetäisee Haamuna mukaansa popahtavammalla estetiikalla ja vivahteilla 2000-luvun taitteen poikabändihittien koukuista.

Kuuntele Haamuna alta.

Lisää luettavaa