Neil Young palaa Crazy Horse -yhtyeen kanssa rikospaikalle

Vielä kerran pojat, meinaavat Neil Young ja Crazy Horse.

10.04.2019

Neil Young on suuntaamassa lähitulevaisuudessa Crazy Horse -yhtye peesissään studioon  nauhoittamaan uutta materiaalia sitten vuoden 2012 Psychedelic Pill -levyn.

Young vahvisti suunnitelmat 11:stä uudesta kappaleesta Neil Young Archives -sivulla.

Edellisvuonna Young ja Crazy Horse tekivät muutaman matalan profiilin teatterikeikan Kaliforniassa. Vuodesta 1975 yhtyeessä soittanut kitaristi FrankPonchoSampedro ei ollut mukana näillä keikoilla.

”Olen 70-vuotias eläkeläinen, haluan pysytellä kotosalla. Ihmiset kyselevät eikö ole surullista, että en soita enää Crazy Horsessa. En ajattele sitä niin. Tulen aina olemaan Crazy Horsessa. Olen yhtä iso osa yhtyettä, kuin kuka tahansa, joka on siinä joskus soittanut.” Sampedro avasi Uncut-lehdelle taannoin.

Sampedron korvasi Nils Lofgren, joka soitti Crazy Horsen vuoden 1971 debyyttilevyllä, sekä muutamaa vuotta myöhemmin Tonight’s the Night -albumilla, jolla soittivat myös Young ja Crazy Horsen rytmiryhmä Ralph Molina ja Billy Talbot.

”Tämä on upea mahdollisuus soittaa rakkaiden ystävien kanssa, jotka ovat edelleen elossa ja hyvinvoivia. Toivon, että jatkoa seuraisi, mutta tällä hetkellä etenemme keikka kerrallaan.” Lofgren kertoi hiljattain Rolling Stonelle.

Young ei antanut tulevalle levylle tarkempaa aikataulua, mutta hän ja Lofgren lähtevät tahoillaan toukokuussa kiertämään Yhdysvaltoja. Kesäkuun lopulla Young jatkaa Eurooppaan, joten toivottavasti uuden levyn nauhoitukset tullaan hoitamaan ennen kesän kiireitä.

Lisää luettavaa