Neil Youngin vanavedessä Spotifysta musiikkinsa poistaneiden Crosbyn, Stillsin & Nashin tuotanto löytyy jälleen palvelusta – ei tosin heidän omasta tahdostaan

Neil Young laittoi Spotifyn boikottiin helmikuussa, ja moni seurasi perässä.

Neil Young poisti tuotantonsa Spotifysta alkuvuodesta, ja monet seurasivat konkarimuusikon esimerkkiä. Syynä tähän oli Joe Roganin kiistanalainen podcast, josta Spotifylla on ainakin sadan miljoonan dollarin arvoinen yksinoikeussopimus.

Muun muassa laulaja-lauluntekijä Joni Mitchell ja Youngin vanhat bänditoverit David Crosby, Stephen Stills ja Graham Nash osoittivat helmikuussa solidaarisuutensa Youngille ja vetivät musiikkinsa pois striimauspalvelusta.

Youngin varsinainen tuotanto on pysynyt poissa Spotifysta, ja Mitchellin osalta musiikkia löytyy vain muutama livelevy. Crosbyn, Stillsin ja Nashin musiikki, niin yhteinen kuin soolotuotantokin on tosin palannut palveluun. Myös kolmikon Youngin kanssa Crosby, Stills, Nash & Young -nimellä levyttämä tuotanto löytyy taas Spotifysta, lukuun ottamatta Youngin kirjoittamia kappaleita.

”Miksi musiikkinne on taas Spotifyssä? Älä käsitä väärin, tykkään siitä, mutta mikä muuttui, että palasitte?”, eräs fani ihmetteli asiaa David Crosbylle osoitetussa twiitissä.

”En omista musiikkiani, ja he jotka omistavat, ovat alalla tehdäkseen rahaa”, Crosby vastasi.

Kolmikon tuotanto ilmestyi takaisin Spotifyyn viime viikon lauantaina. Billboardin lähteen mukaan yhtye lahjoittaa striimauksista kertyneet tulot covid-19 -hyväntekeväisyyskohteisiin ainakin seuraavan kuukauden ajan.

Muusikoiden päätös poistaa tuotantonsa palvelusta johtui nimenomaan koronavirukseen liittyvästä misinformaatiosta, jota Roganin on kerrottu levittävän podcastissaan.

Lisää luettavaa