Nelli Matulan seksuaalisesti virittäytynyt kappale ottaa kantaa kaksinaismoralismiin

Kiltti tyttö -kappaleessa käsitellään intiimeihin ihmissuhteisiin liittyvää asenteellisuutta.

Nelli Matula kertoi tämän viikon alkupuolella julkaisevansa piakkoin uuden albumin, ja tiputti sen kylkeen eilen uuden singlen. Kiltti tyttö -nimeä kantava levy tulee ilmestymään huhtikuun ensimmäisenä päivänä, ja eilen tullut albumin nimikkosingle on viides kappale tulevalta kokonaisuudelta, jonka julkaisee Universal. Tähän mennessä levyltä on kuultu hitit Sukupuuttoon, Lelu, Tulevaisuuteen ja Limbo, josta kirjoitimme lisää täällä. Lisäksi Nelli Matulaa on lähiaikoina kuultu Anin Vegasissa naimisiin -kappaleessa, jonka huomioimme täällä.

Tuotannollisesti hiphop-vaikutteisiin pohjaava Kiltti tyttö -biisi ottaa sisällöllisesti kantaa yhteiskuntamme kaksinaismoralistisiin asenteisiin.

”Oma kokemukseni on, että naisen täytyy aivan eri tavalla ikään kuin suojella mainettaan ja miettiä tarkkaan omia henkilökohtaisia valintojaan, esimerkiksi intiimejä ihmissuhteitaan”, Nelli Matula sanoo. ”Tämähän on kaksinaismoralismia pahimmillaan ja tuntui tärkeältä nostaa tätä epäkohtaa esiin oman musiikillisen ilmaisun kautta. Biisiä kirjoittaessa fiilis oli tosi hyvä, vaikka välillä vähän poskia punoittikin. Kappaleella on hauska, seksuaalisesti virittäytynyt nimi, mutta tulevalla albumikokonaisuudella ilmaisu kätkee taakseen paljon enemmän sävyjä.”

Vaikka poskia vähän kuumottaisikin, on kappale viihdyttävyytensä lisäksi tarpeellisen suorapuheinen, sillä vastaavia konstailemattomasti omiin seksuaalisiin tarpeisiin suhtautuvia naisartistin tekemiä biisejä ei nimittäin mitenkään liikaa vieläkään ole. Osittain juuri siksi kaikilla oikeudenmukaiseen suhtautumiseen ja tasaisesti kaikkien sukupuolien välille jakautuviin asenteisiin liittyvillä kannanotoilla on väliä. Jos ne vielä kuulostavat sillä tavalla anteeksipyytelemättömän kursailemattomilta ja kukoistavan kuumilta kuin Kiltti tyttö -biisi kuulostaa, mikäs sen mielekkäämpää.

Nelli Matulan tulevalla levyllä kilttiin tyttöyteen liittyvää tematiikkaa tullaan käsittelemään laajemmin erilaisista näkökulmista, joista yhdenlaista sävyä nyt ilmestynyt single ilmentää. Voit katsoa kappaleen Instagramissa julkaistun videopätkän ja kuunnella koko biisin alta.

YouTube video

Lisää luettavaa