Nopsajalan singletrilogialla puhutaan miehen seksuaalisuudesta ja tunnemaisemasta vuonna 2022

Perjantaina ilmestynyt Suunnitelma A avaa trilogian. Kappaleessa vierailee Ege Zulu.

Nopsajalka julkaisi perjantaina uuden kappaleen, joka on ensimmäinen osa kevään ja kesän aikana Sonyn kautta julkaistavasta trilogiasta. Suunnitelma A, jossa vierailee Ege Zulu, avaa kolmen biisin kokonaisuuden, jota kappaleet Fomo ja Oreo tulevat myöhemmin täydentämään. Nopsajalka julkaisi vuonna 2020 viimeisimmän Sade-albuminsa, jonka pohdiskelevalle linjalle vastapainoksi tuleva trilogia tarjoaa rytmikkäämpää pop-musiikkia.

Mietiskelyn sijaan voi siis antaa musiikin tuntua suoraan kehossa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö Suunnitelma A tarjoaisi purtavaa myös mielelle. Kappaleessa käsitellään suoraan klubille sopivan biitin tahdissa ihmissuhteiden pintapuolisuutta, puuttuvan kunnioituksen aiheuttamia vaurioita, pikkuhiljaa löytyvää omanarvontuntoa sekä sitoutumiseen liittyviä pelkoja.

“Tekstillisenä teemana tällä singletrilogialla on halu löytää keinoja puhua miehen seksuaalisuudesta ja tunnemaisemasta vuonna 2022”, Nopsajalka kertoo. “Suunnitelma A -biisillä havahdutaan siihen, ettei haluta olla toiselle suunnitelma b tai joku säätö, vaan halutaan oikeasti laittaa kaikki peliin. Pakkaa kamat ja tule mun luo. Nyt.”

Toisin kuin romanttisissa suhteissa ilmenevä sukupuolten välinen dynamiikka on kulttuurissamme perinteisesti tavattu esittää, tällä kertaa mies ei olekaan se etäinen ja sitoutumiskammoinen osapuoli, joka haluaa suhteelta vain kevyttä seksiä viis veisaten toisen osapuolen rikkaasta tunne-elämästä. Ja hyvä niin, sillä on jo aikakin tuoda värisävyjä siihen, millaiset roolit ja odotukset ihmissuhteissa vallitsevat. Suunnitelma A muistuttaa tähtäämään siihen, ettei koskaan ole oikeutettua kohdella muita välinpitämättömästi, oli omien tunteiden syvyys mikä tahansa.

“Egen kanssa törmäiltiin loppuvuodesta sattumalta moneen kertaan”, Nopsajalka avaa yhteistyötä Ege Zulun kanssa. “Kävin katsomassa Egen keikkaa, ja siitä välittyi sellainen energia, että mun oli pakko saada se mukaan tälle biisille. Sovittiin, että nähdään joskus studiolla. Kun sitten menin keikan jälkeisenä maanantaina studiolle niin Ege olikin siellä, ja teimme biisin saman tien. Eli kaikki syntyi muutaman päivän sisällä.”

Kuuntele Suunnitelma A alta.

YouTube video

Lisää luettavaa