Oletko menossa Tuska-festivaaleille? Tärkeää tietoa käytännön järjestelyistä

Tuskaan hieman neuvoja.

26.06.2023

Tuska-metallifestivaalia vietetään Helsingin Suvilahdessa perjantaista 30.6. sunnuntaihin 2.7.2023. Tuska-festivaalilla nähdään tänä vuonna muun muassa Ghost, Gojira, VV, In Flames, Arch Enemy, The Hu, Lorna Shore ja monia muita metallikansan toivomia artisteja.

Populaa on taas paikalla kuin pipoa, joten alla hieman tietoa käytännön järjestelyistä.

Ohjelma ja aikataulut

Festivaalialue on auki perjantaina 30.6. klo 14–01, lauantaina 1.7. klo 13–01 ja sunnuntaina 2.7. klo 15–00. Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä noin tuntia ennen porttien sulkeutumista.

Esiintyjien päiväkohtaiset soittoajat löytyvät Tuskan kotisivuilta täältä. Kätevintä on ladata Tuska-sovellus, jossa voi rakentaa oman festariaikataulun muistutuksineen päivineen.

Saapuminen ja poistuminen

Yleisöportti sijaitsee lähellä Kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa.

Paikalle suositellaan tulemaan julkisilla kulkuvälineillä, esimerkiksi metrolla Kalasataman metroasemalle. Metroliikenne kulkee viikonloppuna kaksi tuntia normaalia pidempään.

Rannekkeenvaihto

Tuskaan odotetaan tänä vuonna ennätyksellistä 60 tuhatta kävijää. Ruuhkien välttämiseksi Tuskasta suositellaan vaihtamaan liput rannekkeisiin jo festivaalia edeltävinä päivinä, mikäli mahdollista. Ennakkorannekkeenvaihto avataan jo tiistaina.

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin. Jokainen lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen henkilökohtaisesti. Rannekkeenvaihto tapahtuu Tuska Check In -pisteessä, kauppakeskus Redin 2. kerroksessa XXL-liikettä vastapäätä. Tuska Check Iniin kulkee opastettu reitti Kalasataman metroaseman laitureiden Redin puoleisten liukuportaiden luota.

Liput ja ikäraja

Myynnissä on vielä päivälippuja perjantaille ja sunnuntaille sekä näiden komboa. Liput ovat myynnissä Tuskan virallisten lipunmyyntikumppanien verkostoissa Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippu.fi:ssä.

Tuskan ikäraja on 18 vuotta. Sunnuntaina 2.7. klo 15:00–18:30 vietetään Pikku-Tuskaa, jolloin lapset (0-12v) ovat tervetulleita Tuskan festivaalialueelle lipullisen aikuisen mukana. Tuska ei suosittele aivan pienten lasten tuomista festivaalialueelle.

Turvatarkastus ja järjestyksenvalvonta

Festivaalialueen sisääntuloporteilla tehdään rannekkeentarkastuksen yhteydessä turvatarkastus. Tavaroita voi myös jättää säilytykseen narikkaan.

Alueella työskentelee iso joukko tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia, joiden puoleen kannattaa kääntyä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Ruoka ja juoma

Tuskan drinkkimaailma on tälle vuodelle uusittu ja mukaan on saatu myös monien toivomat Rockstar Energy -juomat. Festarikävijöiden toiveita on kuultu myös ruokapuolella ja valikoimaan on panostettu huolella. Menulta löytyy muun muassa burgereita, pizzaa, tacoja, japanilaisia nuudeleita ja suussasulavia hatsapureja. Kasvissyöjät, vegaanit ja gluteenittomat on huomioitu myös. Alueella sijaitsee myös Tuskan oma ravintola Black Dining, jonka pöydät ovat varattavissa täältä.

Juomatölkit, viinikarahvit ja kovamuoviset viinilasit palautetaan anniskelupisteille panttia vastaan. Festivaalialueella käytettävät ruokailuvälineet ja lautaset ovat biohajoavia.

Maksuvälineet

Maksuvälineinä toimivat luotto- ja debit-kortit sekä mobiilimaksaminen, poislukien Mobile Pay. Tuska on käteisetön festivaali tänäkin vuonna.

Alueen liikennejärjestelyt

Kalasataman alueen liikennejärjestelyihin tulee jonkin verran muutoksia festivaalialueen pystytyksen, Tuska-viikonlopun ja alueen purun ajaksi. Alueen asukkaita ja muita käyttäjiä pyydetään huomioimaan mahdolliset reittimuutokset ja varaamaan tavallista enemmän aikaa Kalasataman alueella liikkumiseen. Lähistön asukkaille on tiedotettu muutoksista suorapostituksena koteihin ja alueella on myös selkeät kyltitykset.

Tapahtuman kotisivut löydät täältä.

Lisää luettavaa