Oscar-voittaja Gustavo Santaolalla esiintyy syksyllä Helsingissä – tunnetaan näistä teoksista

Jumalaisen kaunista musiikkia tiedossa.

22.03.2024

Kaksi Oscaria elokuvien Brokeback Mountain ja Babel -musiikista voittanut ja pitkän uran tehnyt argentiinalaissäveltäjä Gustavo Santaolalla saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Santaolalla esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa torstaina 10. lokakuuta 2024. Konsertin pääsyliput ovat myynnissä lippu.fissä torstaina 28. maaliskuuta klo 10.

Santaolalla oli 1960- ja 1970-luvuilla mukana argentiinalaisissa Arco Iris – ja Soluna-yhtyeissä, ja myöhemmin Los Angelesiin muutettuaan hänestä tuli haluttu tuottaja, jonka yhteistyökumppaneihin on vuosien varrella kuulunut latinalaisamerikkalaisen musiikin keskeisiä nimiä kuten Café Tacvba, Julieta Venegas, Leon Gieco ja Juanes.

Parhaiten Santaolalla tunnetaan elokuvamusiikin säveltäjänä. Hän voitti Oscarin peräkkäisinä vuosina 2005 ja 2006 sävellettyään musiikin elokuviin Brokeback Mountain ja Babel. Lisäksi Santaolalla on säveltänyt musiikin muun muassa elokuviin Amores Perros, 21 grammaa ja Moottoripyöräpäiväkirja. Santaolalla sävelsi musiikkia myös The Last of Us -videopeliin, sen jatko-osaan ja pelisarjan pohjalta adaptoituun HBO-televisiosarjaan.

Santaolalla tunnetaan tunnelmallisesta musiikistaan, jonka vaikutteet tulevat Etelä-Amerikan kulttuurista ja erityisesti Andien vuorilta. Sikäläisessä musiikissa on keskeisessä roolissa kymmenkielinen, kooltaan ukulelea muistuttava ronroco-soitin. Instrumentin omaleimainen sointi toi tärkeän säväyksensä Santaolallan Ronroco-albumille (1998). Syksyn Ronroco-juhlakiertueellaan Santaolalla esiintyy kuusihenkisen, multi-instrumentalisteista kootun yhtyeensä kanssa. Luvassa on otteita Ronroco -albumilta mutta myös lukuisia muita sävelmiä.

Keikkatiedot videon alla.

KONSERTTI:
Gustavo Santaolalla (AR)
Ronroco-juhlakiertue
Kulttuuritalo, Helsinki
To 10.10.2024
Ovet klo 18:30

LIPUT:
Palvelumaksuineen alkaen 44 €
Myynnissä lippu.fissä to 28.3. klo 10
S/K-18

Lisää luettavaa