”Päihteistä ja väkivallasta tulee osa nuorten todellisuutta” – kotimainen dokumentti paneutuu nuoriin somepaineiden keskellä

Mielenkiintoiselta vaikuttaa.

31.01.2024

Anna-Maija Heinosen ja Krista Moision käsikirjoittaman ja ohjaaman Hard to Break -dokumentin ensi-ilta on 12.4.2024.

Hard to Break kertoo Atesta (18 v.) ja Jonsusta (16 v.). Dokkarin synopsis esittelee sen tapahtumia näin:

”Atella on aina seuraavat bileet tiedossa, ja hän rakastaa viihdyttää 40 000 Snapchat-seuraajaansa, joille hän jakaa elämän ylä- ja alamäet sensuroimattomasti. Jonsu löytää Aten myötä uuden ystäväporukan, jonka ilmapiiri ilman sääntöjä alkaa vetää häntä puoleensa. Hiljalleen Atte ja Jonsu ajautuvat vaikeuksien kierteeseen etsiessään hyväksyntää sosiaalisen median seuraajilta ja ikätovereilta. Elokuva on yhtä nopeatempoinen kuin nuorten jatkuvasti muuttuvat ihmissuhdestatukset, hiustyylit ja sosiaalinen media, jota he kuluttavat 24/7. Elokuva piirtää rehellisen kuvauksen 2020-luvun nuoruudesta, jossa päihteistä ja väkivallasta tulee osa nuorten todellisuutta. Tummien sävyjen ohella elokuvassa on tilaa nuorista kumpuavalle huumorille ja toivolle, kun he vaikeuksista huolimatta jatkavat sinnikkäästi eteenpäin.”

Aihepiiri on tuore, ja ainakin trailerin perusteilla tiedossa on mainio dokumentti nuorista ja siitä, miten some vaikuttaa heidän elämäänsä.

Trailerin voit katsoa alta.

 

Lisää luettavaa