Paras suomalainen yhtye, josta et ole koskaan kuullut julkaisi videon – katso täältä

Uutta UWSS:ää!

13.06.2023

Underwater Sleeping Society on tehnyt paluun!

UWSS on julkaissut tähän mennessä urallaan neljä albumia, joista viimeisin Instrumental Health Care ilmestyi 2016. Viime perjantaina ilmestyi uusin single Cumulus. Nyt kappaleesta on saatu video, joka on ennakkonäytössä Rumbassa. Maistiainen on yhtyeen viidenneltä, tulevalta levyltä. Videon on ohjannut Perttu Inkilä, liikegrafiikasta on vastuussa Jani Hietanen ja sen ovat valaisseet Sampo Johansson ja Mikko Reijo.

Yhtye muodostuu laulaja-kitaristi Okko Nuotiosta, kitaristi Tomi Tiittasesta, rumpali Sampo Fagerlundista, basisti Jussi HietalastaOlavi Töylistä, joka vastaa puhaltimista, sekä Olli Wariksesta koskettimissa.

Cumulus-kappaleen juuret ulottuvat vuoteen 2016 ja Instrumental Healthcare -levyn jälkeiseen aktiivisuuspuuskaan, yhtye kertoo:

”Idea lähti kehittymään Olavin mekaanisesta synariffistä ja otti pian suuntansa jymisevien rumpuluuppien ja hitaiden, aaltomaisten sointumassojen kautta. Kun biisin ääreen palattiin tulevan levyn materiaalin koostamisen yhteydessä, tuntui se edelleen raikkaalta ja kehittämiskelpoiselta. Kun kaksinapainen rakenne loksahti kohdalleen, johti se lopullisessa versiossa kuultavan värikkään äänikuvan muotoutumiseen. Kauniit laulumelodiat ja maalaileva sanoitus syntyivät lähes valmiin pohjan päälle, tuoden kappaleeseen sen tärkeimmän kerroksen.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa