Perttu Häkkisestä kirja tänä syksynä: ”Moniääninen katsaus edesmenneen kulttuuripersoonan psyykeen ja elämäntyöhön”

Tänä syksynä ilmestyy mielenkiintoinen kirja.

13.07.2023

Muusikko ja toimittaja Perttu Häkkisestä ilmestyy kirja tänä syksynä. Kirjan nimi on Perttu Häkkinen – Valonkantaja, ja se ilmestyy Salakirjat-pienkustantamon toimesta. Kirjan ovat toimittaneet Boris Brander, Aki Cederberg, Vesa Iitti ja Jussi K. Niemelä.

Kirjan esittelyteksti Facebookissa kertoo seuraavaa:

”Tapaturmaisesti viisi vuotta sitten elokuussa kuollut Häkkinen oli oman sukupolvensa merkittävimpiä hahmoja. Hän yhdisti lyhyellä mutta häkellyttävän tuotteliaalla toimittajanurallaan laajan kulttuurisen sivistyksen loputtomaan tiedonjanoon ja perisuomalaiseen juurevuuteen. Myös kirjailijana ja muusikkona tunnettu Häkkinen keskittyi laajassa tuotannossaan erityisesti kartoittamaan ihmispsyyken varjopuolta. Okkultistit, fetisistit, ufoaktiivit, anarkistit, korpikommunistit, blackmetallistit – Häkkinen suhtautui kaikkiin samalla vilpittömällä mielenkiinnolla ja tahtoi tuoda heidän näkökulmansa kuuluviin”, teksti kertoo ja jatkaa:

”Syyskuussa ilmestyvä muistokirja on kiehtova, moniääninen katsaus edesmenneen kulttuuripersoonan psyykeen ja elämäntyöhön. Teoksessa omat kuvansa Pertusta maalaavat ja häntä koskevat muistonsa jakavat paitsi hänen perheenjäsenensä ja lähimmät ystävänsä, myös lukuisat kollegat ja suomalaiset kulttuurihahmot aina Palefacesta Maria Veitolaan, Edu Kehäkettusesta Taavi Kassilaan ja Jouko Pihosta CHRZU Lindströmiin.”

Lisää luettavaa