”Rääväsuisesta räppäristä isoveli-räppifaijaksi sekä diplomaatiksi” – Solonen palkittiin vuoden positiivisimpana helsinkiläisenä

Ansaittu pokaali.

13.12.2022

Artistinimellä Solonen tunnettu Tomi Solonen on eilen palkittu vuoden 2022 positiivisimpana helsinkiläisenä. Vuodesta 2006 asti järjestetty kilpailu on osa Positiivarit Oy:n Vuoden Positiivisin Suomalainen -kilpailua, ja tänä vuonna kisan järjesti Helsingissä JCI Cosmopolis yhteistyökumppaneineen. Voittaja valittiin yleisöäänestyksen kautta, ja lämpimäksi ja energiseksi kuvattu Solonen sai yli puolet kaikista äänistä.

”Positiivisuus ei ole aina tullut musta ulos luonnostaan, vaan sen eteen on joutunut tekemään paljon töitä”, Solonen kirjoittaa Instagram-tilillään. ”Nyt kuitenkin viimeiset kuusi tai seitsemän vuotta olen onnistunut elämään niin, että en ole tehnyt mitään niin tyhmää, että se vaikeuttaisi ajatteluani (mielenterveyttä) paitsi tietysti sanonut välillä jotain ohi suuni tai liian vahvojen tunteiden ohjaamana.”

”Me ollaan mun silmissä yksi iso tiimi koko Suomi ja siksi olen vuosien saatossa muuttunut siitä rääväsuisesta räppäristä ja rebelistä tällaiseksi isoveli-räppifaijaksi sekä diplomaatiksi. Haluan vilpittömästi meidän parasta ja sitä on kiva toteuttaa viikosta toiseen kun on ympärillä upeita ihmisiä niin siviilissä kuin työelämässä.”

Palkinnon Soloselle ojensi Helsingin Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki yhdessä JCI Cosmopoliksen kanssa.

Solosen lisäksi ehdolla tämän vuoden kilpailussa olivat Ina Mikkola, Bess ja artistinimellä Seksikäs-Suklaa tunnettu Luyeye ”Viki” Konssi.

Solonen muodostaa yhdessä Kosolan ja Xmiehen kanssa Lyömättömät-kokoonpanon, joka julkaisi debyyttilevynsä tänä syksynä. Sama kolmikko juontaa lauantaisin ilmestyvää Lyömättömät-ohjelmaa YleX:llä. Marraskuussa Yle Areenaan ilmestyneen Savela-nuortensarjan lähestulkoon kaikki rap-lyriikat ovat Solosen kynästä.

Lisää luettavaa