Rakastettua ja kimuranttia suomiprogea esittävä yhtye teki paluun – yksi on joukosta poissa

YUP Instrumentalin levy ilmestyi tänään!

26.04.2024

YUP Instrumental julkaisi debyyttilevynsä Opus 1 tänään. Albumin julkaisee Kaskelotti Records.

YUP tunnettiin ennen kaikkea kimuranteista sävellyksistään ja Jarkko Martikaisen sanoituksista. Martikainen ei bändissä enää mukana ole, ja kuten yhtyeen nimikin kertoo, esittää YUP Instrumental instrumentaalimusiikkia. Säveltäjä ja basisti Valtteri Tynkkynen kommentoi uutta musiikillista alkua seuraavasti:

”Opus 1 on saatu viimein kauppoihin sekä suoratoistoalustoille ihmeteltäväksi ja olemme tästä luonnollisesti innoissamme. Singlelohkaisut ovat saaneet todella hyvän vastaanoton ja mielenkiinnolla odotamme instrumentaalimusiikin ystävien reaktioita koko pitkäsoiton osalta. Keikoilla on luvassa tuoreiden tuotosten lisäksi toki myös muisteloita menneisyydestä.”

Tynkkysen lisäksi yhtyeessä soittavat Jussi Hyyrynen kitaraa, Janne Mannonen rumpuja ja lyömäsoittimia sekä Petri Tiainen kosketinsoittimia. Levyllä vierailevat Pekka Kuusisto viulussa sekä Aleksi Ahoniemi saksofonissa ja huilussa. Peter Engberg soittaa mandoliinia, banjoa ja viola caipiraa sekä Jarmo Hovi munniharppua. Levyllä laulaa myös Voice-kuoro.

Yhtyeen ja tulevan kiertueen ensimmäinen keikka on Tavastialla 23.8.2024. Ennakkoliput myy Tiketti.

Lisää luettavaa