Rakastetulta elektropop-duolta unenomainen fantasiabiisi kaihoisalla kierteellä

Kauriinmetsästäjät vietti pari vuotta hiljaiseloa, mutta on jälleen erittäin aktiivinen.

20.08.2022

Elektropop-duo Kauriinmetsästäjät julkaisi edellisen singlensä vuodenvaihteessa. Tällöin Heikki Petrellin ja Tuomas Kaitasen muodostama kaksikko kertoi halunneensa luoda Haipeis-kappaleellaan positiivista energiaa: kuvaus, joka ei ole kaukana eilen julkaistusta Vedä mut -singlestäkään, joka on tehty yhdessä artistina tunnetun Sebastian Noton ja tuottaja Niko Mansikka-Ahon kanssa.

Kauriinmetsästäjien uusi biisi on nimittäin juuri niin elektronisen ilmavasti sykkivä kuin yhtyeen aikaisempien julkaisujen valossa on lupa odottaa, tällä kertaa tosin pienellä kaihoisalla kierteellä. Vedä mut -kappaleessa ikävöidään, odotetaan ja suunnataan intohimoisia toivomuksia kohti sitä erästä, jolle koko kappale on kohdistettu. Kappaletta rajaa Kauriinmetsästäjille ominaiseksi muodostunut unenomainen tunnelma, joka muovaa tarinasta enemmän fantasiaa kuin realismia.

Kaksikko kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Pidettiin ensimmäistä kertaa yhteinen sessio Niko Mansikka-Ahon ja Sebastian Noton kanssa. Vedä mut -kappale syntyi tämän session aikana todella orgaanisesti ja päivän päätteeksi meillä oli lähes kaikki biisin osat valmiina ja demolaulut äänitettyinä. Ehkä kappaleen taika olikin siinä, että Sebastianin työhuone sijaitsee tutussa Vallilan ympäristössä, jossa aikoinaan pidimme Kauriinmetsästäjien treenikämppää yhdessä Vestan ja ystäviemme kanssa.”

Yhtye vaipui taannoin parin vuoden hiljaiseloon, josta kaksikko palasi viime syksynä julkaisemalla Haamuja-nimisen singlen. ”Into musiikkia kohtaan ei missään vaiheessa ole kadonnut, ja uusia biisejä on paljon valmiina. Uuden musiikin julkaiseminen tuntuu todella hyvältä!”, Kauriinmetsästäjät sanoi silloin Rumban haastattelussa.

Kuuntele Vedä mut -kappale alta.

Lisää luettavaa