Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin tulevaisuus uhattuna – talkoilla yritetään pelastaa tulevaisuus

R&A on kriisissä.

20.11.2023

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali on viihdyttänyt helsinkiläisiä vuosikausien ajan. Nyt sen tulevaisuus on kuitenkin uhattuna.

”Pandemia-ajan vaikutukset, epävakaa toimintakenttä ja nousevat kustannukset ovat näivettäneet suomalaista kulttuurialaa, ja Suomen merkittävimpiin elokuvafestivaaleihin kuuluvan Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin tulevaisuus on nyt uhattuna. Yleisömäärän pudotus pandemiaa edeltäneestä ajasta on ollut raju. Vaikka yleisö on enenevissä määrin tehnyt paluun festivaalille, on nousu hidasta. Tänä syksynä Rakkautta & Anarkiaa teki pandemian jälkeisen yleisöennätyksensä 51 000 kävijällä. Ennen pandemiaa määrä oli jopa yli 60 000. Samalla festivaali on joutunut tekemään pitkäaikaisia investointeja, joiden hedelmät eivät näy vielä tänä vuonna”, festivaaleilta kerrotaan.

Festivaaleilta paljastetaan, että yhdistyksessä on jouduttu tekemään muun muassa lomautuksia ja muita säästötoimenpiteitä. Mahdollisia lisätukia festivaalien toimesta kartoitetaan koko ajan.

Talkoovoimin toteutettavalla Pelastetaan Rakkautta & Anarkiaa -kampanjalla on tarkoitus kerätä 45 000 euroa vuoden loppuun mennessä. Kampanjan tuotot käytetään kokonaisuudessaan festivaalien viimeaikaisten poikkeusvuosien aiheuttamien tappioiden kattamiseen. Kampanja käynnistyy maanantaina 27.11. Bio Rex Lasipalatsissa tukinäytösillalla, jossa nähdään kaksi odotettua uutuuselokuvaa ja yksi klassikko. 70-lukulaisiin joulutunnelmiin sijoittuva The Holdovers (2023) tuo taas yhteen Sidewaysista (2004) tutun ohjaajaveteraani Alexander Paynen ja näyttelijä Paul Giamattin.

Kaouther Ben Hanian Neljä tytärtä (2023) on puolestaan fiktion ja dokumenttielokuvan hybridi, joka voitti Cannesin elokuvafestivaaleilla 2023 parhaan dokumenttielokuvan Golden Eye -palkinnon. Illan päättää Wong Kar-Wain melankolinen ja pakahduttava rakkaustarina In the Mood for Love (2000), jota ei ole R&A:ssa aiemmin nähty.

Tukinäytöksiin on myynnissä kolme eri hintaista lipputyyppiä, tukea voit joko 25, 40 tai 100 eurolla. Yrityskumppanit voivat osoittaa tukensa sponsoripaketeilla. Kampanja jatkuu vuoden loppuun. Näytösliput ovat nyt myynnissä festivaalin verkkosivuilla. Verkkokaupasta voi myös ostaa digitaalisen joulutervehdyksen.

Lisää infoa kampanjasta täällä.

Lisää luettavaa