Rovaniemeläinen räppäri lanseerasi fiktiivisen baseball-joukkueen lippiksen – kaupunki vaati myyntiä lopetettavaksi

Selvittelyn jälkeen DJ Tikarin Rovaniemi Royal -lippis on taas myynnissä.

DJ Tikari lanseerasi fanituotteenaan fiktiivisen baseball-joukkueen lippiksen. Rovaniemi Royalsin lippis ehti olla myynnissä Hel Goodsissa vain hetken, kun rovaniemeläinen virkahenkilö soitti ja vaati vetämään tuotteen myynnistä. Syyksi ilmoitettiin tavaramerkkirikkomus: Royalsin logossa oli Rovaniemen kaupungin vanhan vaakunan R-kirjain.

Lippis vedettiin myynnistä selvittelyn ajaksi. Räppäri oli tekemässä lausuntopyyntöä OKM:n tekijänoikeusneuvostolle. Samanaikaisesti Rovaniemen kaupunki ehti tehdä kolmannen osapuolen kanssa selvityksen, joka päättyi lopputulemaan, jota Tikari uumoili: kaupunki ei omista tavaramerkkiä yhteen kirjaimeen.

Rovaniemi Royalsin lippis, jota on tehty äärimmäisen rajattu erä, on palannut myyntiin Hel Goodsin verkkokauppaan. DJ Tikari painottaa, että homma sujui hyvässä hengessä, eikä selvittelystä jäänyt kellekään pahaa mieltä.

DJ Tikarin albumi Rollo G-Funk julkaistaan digipalveluissa 18. kesäkuuta, vinyylinä heinäkuussa. Tuorein single on keväällä ilmestynyt Yksin.