Ruusut kokosi viime vuosina julkaisemansa singlet ep:ksi, mukana yksi uusi kappale

Neljän biisin ep ilmestyi Fullsteamin kautta.

16.01.2022

Ruusut kokosi yhteen vuosien 2020-2021 aikana tehdyt singlensä ja julkaisi ne perjantaina Fullsteamin kautta ep-muodossa. 12″ ep -nimiseltä kokonaisuudelta löytyvät kappaleet Sirppi<3 <3Kesä tulee aina yöllä sekä viimeisenä Ringapiano, jota ei aiemmin ole julkaistu.

Rumba on käsitellyt jokaista kappaletta erikseen aikaisemminkin. Vuoden 2020 lopussa julkaistun Sirpin yhteydessä kirjoitimme muun muassa, että ”Mielenkiintoisinta poljennossa on, että tuotannossa kuuluu tulevaisuus – tältä pop kuulostaa vuonna 2021, kunhan kasari viedään takaisin sinne mistä se tulikin”. <3 <3 puolestaan tempaisi mukaansa tanssiin, kun ”Etenkin biisin loppupuoli äityy sellaiseksi kuvitteellisten strobovalojen ja musiikillisen revittelyn ilotulitukseksi, että mieli suorastaan tyhjenee”.

Kesä tulee aina yöllä -kappale taas vei ajatukset Kevätuhri-albumin jälkeen kesään, mikä tietysti jo kappaleen nimestä on pääteltävissä. Ep:n päättävä Ringapiano on Ruusuille ominaiseen tapaan jotain täysin muuta kuin suorilta osaisi odottaa: riisuttu ja kaunis pianomelodia, joka hivelee sydäntä ja sielua.

Ruusujen oli tarkoitus esiintyä ep:n julkaisupäivänä Helsingin Kulttuuritalolla yhdessä Paperi T:n ja Khidin kanssa, mutta lähes loppuunmyyty konsertti on siirtynyt koronarajoitusten vuoksi lauantaille 19.3.2022. Sitä odotellessa voit kuunnella yhtyeen ep:n suoraan alta.

Lisää luettavaa