Spotify julkisti käyttäjiensä vuoden kuunnelluimmat kappaleet – sekoitti top-listat täysin

Spotify julkisti käyttäjiensä vuosilistoja ja vanhat hitit nousivat listoilla.

Spotify

Kuten uutisoimme eilen, Spotify julkisti käyttäjiensä vuosilistat. Nopeasti some täyttyi Spotifyn käyttäjien tilastoista, josta selvisi kuinka paljon ja mitä musiikkia he ovat vuoden aikana kuunnelleet. Myös monet artistit julkistivat kuinka paljon heitä on kuunneltu, joten some oli täynnä Spotifya.

Tämä näkyi tietysti myös Spotifyn omilla top-listoilla, niin globaalilla tasolla kuin Suomessa. Spotifyn top 50 -listalle on noussut vanhoja hittejä takaisin, sekä jo listalla olleet kestohitit ovat saaneet uutta virtaa.

Mielenkiintoisena esimerkkinä Gettomasan kappale Silmät, joka oli vielä 4.12. sijalla 48. Kappaletta oli tuolloin kuunneltu reippaat 16 000 kertaa. Spotifyn listajulkistusten jälkeen kappale nousi kolmekymmentä sijaa ja sitä oli kuunneltu peräti 11 000 kertaa enemmän kuin edellisenä päivänä.

Korkein jo listalta pudonnut nousija oli Stereon ja Ettan Vuosien päästä, jota oli luukutettu reippaat 28000 kertaa. Näillä lukemilla pääsi listan sijalle 19. Vuoden isoin hitti, eli JVG:n Ikuinen vappu nousi aina kolmannelle sijalle asti. Aiemmin sijalla 29. ollut kappale keräsi kuunteluja reilut 46 000 kierrosta. Helmikuussa julkaistu kappale rikkoo pian 16 miljoonan kuuntelun rajapyykin. Näillä kuuntelumäärillä on kyse vain muutamasta päivästä.

Spotifyn kärkipaikkaa Suomessa on jo tovin pitänyt Behm kappaleellaan Hei rakas.