Suomalainen suosikkilaulaja ihmetteli, miten nykyään on normaalia olla natsi – uusi kappale kritisoi hallituksen toimia

Samae julkaisi uuden singlen.

09.04.2024

Samae Koskinen julkaisi viime viikolla ensimmäisen singlen tulevalta Mä näin unta että kaikki meni hyvin -albumilta, joka ilmestyy 26. päivä huhtikuuta.

Nyt on vuorossa toinen single levyltä. Siinä missä ensimmäinen kappale Nyt on normaalia olla natsi kritisoi kyllä-te-tiedätte-kenen touhuja, kääntyy kakkossinglellä katse hallituksen leikkauksia ja yhteiskunnan henkistä ja konkreettista köyhtymistä kohtaan.

Uudesta albumista Koskinen kertoo seuraavaa:

”Syksyllä 2023 mulla tuli mitta täyteen. Hallituksen äärioikeistokytkökset, urheilijoiden sikailuiden ympärillä vellova naisviha, luokaton etiketti nettikeskusteluissa ja ylipäätään saatanallisen kylmäävä ilmapiiri sai miettimään sitä, mitä itse teen ja miksi. Olin pysynyt visusti sivussa ottamasta taiteellani kantaa juuri mihinkään ja kirjoittanut kaiken arvoihini liittyvän rivien väliin. Yksi syy oli pelko, toinen halu miellyttää. Sitten aloin miettimään esikuviani: Bad Religion, Rage Against the Machine ja Bob Dylan olivat pistäneet minut aidosti pohtimaan omia valintojani ja arvojani. Miten kohtaan maailman, mitä valta on ja mitä se ihmiselle tekee. Päätin että teen lauluja, joissa otan kantaa. Kommentoin kylmyyttä, epäoikeudenmukaisuutta ja vihaa.”

Uuden kappaleen videon on ensimmäisen tapaan ohjannut ja leikannut Tero Vuorinen. Katso video alta.

Lisää luettavaa