Suomen tämän hetken tunnetuimman rock-valokuvaajan omaelämäkerta ilmestyi – muista myös näyttelyt

Juurikkalan tarina ilmestyi kirjana tänään.

25.04.2024

Lukemattomattomia kansainvälisiä ja kotimaisia rockin valovoimaisia nimiä valokuviinsa ikuistanut valokuvaaja Ville Juurikkala julkaisi tänään Irti – Hollywoodista Santiagon tielle -omaelämäkertansa.

Like Kustannuksen julkaisemasta kirjasta kerrotaan seuraavaa:

”Kyseessä on Like Kustannuksen julkaisema rehellinen omakohtainen kertomus, joka alkaa viihdemaailman pyörteistä Los Angelesin unelmakaupungin loputtomissa bileissä muuttuen kasvukertomukseksi. Lukija pääsee seuraamaan Villen vaiherikasta matkaa aina vuoteen 2024, jolloin hän on jälleen tasapainossa sekä itsensä että ympäröivän maailman kanssa. Burnout ja pyhiinvaellus Santiagon tielle, jossa Ville menetti koko omaisuutensa, muuttivat kaiken. Nyt 12 vuotta täysin ilman alkoholia ja muita päihteitä elänyt Ville toivoo, että tämä kirja paitsi viihdyttää, voi myös tuoda toivoa.”

Tiedotteessa  Juurikkala myöntää huumaantuneensa yhtä lailla niin viihdeteollisuuden juhlimisesta päihteineen, mutta eräänlainen päihde oli myös työ, joka kallistui lopulta työnarkomanian puolelle.

”Työnarkomaniasta puhutaan yllättävän vähän. Jos miettii suurinta osaa taitelijoiden elämäkertoja, lähes kaikissa on rivien välistä luettavissa voimakas työnarkomania, mutta suoraan siitä ei puhuta. Uskon, että työnarkomania on nyky-yhteiskunnassa paljon laajempi ongelma kuin alkoholi tai muiden aineiden riippuvuus”, hän jatkaa ja lisää kansainvälisen musabisneksen siistiytyneen muuten tavoiltaan 2000-luvun alun jälkeen melkoisesti.

Kansainvälisiä näyttelyitä pitänyt Juurikkala on myös ainoa suomalainen, joka on päässyt amerikkalaisen Morrison Hotel Galleryn listoille 125 maailman arvostetuimman musiikkialan valokuvaajan joukkoon. Tällä hetkellä hänen töitään on nähtävillä paitsi Helsingissä Studio Marilynin seinillä, myös Rock Ikonit -valokuvanäyttelyssä Tampereen Kalevan kirkossa. Esillä on yli neljäkymmentä valokuvaa tunnetuista muusikoista.

Tampereen seurakuntien ja Kirkkopalveluiden yhdessä järjestämä näyttely on avoinna kesäkuun 15. päivään saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisää luettavaa