Suomen venäläisin metallibändi KYPCK joutui viranomaisten hampaisiin Valko-Venäjällä

KYPCKn keikkasuunnitelmat menivät uusiksi Valko-Venäjän viranomaisten toimesta.

Raskas musiikki on jälleen sensuurin kohteena entisen Neuvostoliiton alueella. Viime vuonna Venäjällä sensuroitiin Cannibal Corpsen ja Behemothin keikat, nyt KYPCK-yhtyettä ei päästetä Valko-Venäjälle esiintymään.

Venäjänkielistä doom-metallia esittävän KYPCKn oli määrä konsertoida Minskissä 5. huhtikuuta. Nyt peruuntunut konsertti vaikeuttaa myös samalle viikonlopulle sovittuja Tallinnan ja Riikan keikkoja.

”Onhan tämä mielenkiintoista ja yllätti kiertuemanagerinkin täydellisesti,” kommentoi solisti E. Seppänen. ”Liekö siellä sitten Kalervo Palsan inspiroima musavideo ollut liikaa tai sitten ylipäätään liian kantaaottavaa lyriikkaa. Eihän siellä mitään suoranaisen poliittista ole, mutta ajattelemisen aihetta kyllä annetaan. Onhan se vaarallista. Ei mennä sitten.”

KYPCKn toinen kitaristi S. S. Lopakka lisää, että Valko-Venäjältä on tullut yhtyeelle useampia esiintymispyyntöjä, ja että maa on aina kiinnostanut heitä.

”Samalla kyllä naurattaakin tämä meno,” Lopakka toteaa. ”Onhan tuo läppänä kova että ns. taiteen takia evätään pääsy maahan.”

Lisää luettavaa