Suomiräpin aktiivisimpiin tuottajaduoihin kuuluvan kaksikon biisissä vierailevat pitkän linjan räppikonkarit

Äänet käskee -tuottajaduolta ilmestyi eilen vuoden viides single.

Jo viidennen singlensä tälle vuodelle julkaiseva Äänet käskee -tuottajaduo sen kuin jatkaa tehokasta porskuttamista, sillä eilen ilmestynyt Pehmein silmin esittelee laadukkaan yhteistyön kyseisten biittinikkareiden ja kahden pitkän linjan suomiräppärin välillä. 3rd Railin kautta ilmestyvässä kappaleessa vierailee nimittäin Ritarikunnasta tutut LempiJoe ja Chydeone, joista jälkimmäinen julkaisi elokuussa omaakin musiikkia esimakuna tulevalta albumiltaan.

Ajassa jossa ilmastokatastrofi uhkaa ja pandemiatilanteen synnyttämät vastakkainasettelut kasvavat, on Pehmein silmin -kappaleen esittelemälle lempeyden lähettiläälle todella tilausta. Biisissä kehotetaan vastaamaan vihaan rakkaudella ja kohtaamaan vääryydet ennemmin ymmäryksen kuin hyökkäävyyden kautta. Ennen kaikkea kappaleessa käsitellään sitä kärsivällisyyttä, jonka ikääntymisen mukanaan tuoma perspektiivin laajeneminen parhaimmillaan ihmiselle suo – ainakin jos hän on valmis sellaista itsessään kultivoimaan. Eräät valitsevat änkyröinnin, toiset armollisuuden.

Kun on kahdesta suomiräppi-veteraanista kyse, on erityinen arvonsa myös sillä, miten asiat sanotaan. LempiJoe ja Chydeone pudottelevat riiminsä tottuneesti kuin vuosikymmeniä kuvioissa mukana olleet konkarit konsanaan, mutta tottuneisuus ei ole synonyymi tylsälle. Sulava sanoilla leikittely on kappaleessa aivan omanlaisensa ilo, joka rytmittyy miellyttävästi Äänet käskee -duon jatsahtavan biitin päälle.

Soppa-levynsä alkuvuodesta julkaisseelta Äänet käskee -duolta on sittemmin ilmestynyt musiikkia Ex-Tuuttiksen, Paatti x Pavelin, Junon ja Seren kanssa.