”Tämä kappale ei ole surullinen tarina, se on vain todellinen tarina” – Alma pohtii perhesuhteitaan uudella singlellään

Uusi kappale on osa artistin tulevaa toista albumia.

22.01.2023

Poppari Alma valmistelee seuraajaa vuonna 2020 ilmestyneelle Have U Seen Her? -debyyttialbumilleen. Tulevalta, toistaiseksi nimettömältä toiselta levyltä on julkaistu tähän mennessä kolme singleä, joista olemme kirjoittaneet täällä ja täällä.

Artisti työstää musiikkia tarkoin valittujen yhteistyökumppaniensa kuten Taylor Swiftille ja Tove Lo’lle kappaleita tehneen Elvira Anerfjärdin, sekä Dua Lipalle ja Selena Gomezille musiikkia kirjoittaneen Deccon kanssa. Henkilökohtaiset kokemukset ja niiden terapeuttinen tutkiminen ovat suuressa roolissa toisen albumin biisien taustalla.

Perjantaina ilmestynyt Hey Mom Hey Dad -single kuvastaa tätä teemaa hyvin, sillä se on Alman tähän mennessä henkilökohtaisin kappale. Artisti pohtii biisissä perhesuhteitaan.

”Jotkut tietävät, että tulen poikkeavasta perheestä, enkä ole tähän asti halunnut kertoa tarinaani. Poikkeavalla tarkoitan sitä, että molemmat vanhempani ovat pyörätuolissa: isälläni on MS-tauti ja äitini on sairastanut erilaisia sairauksia vuosien varrella. Se on ollut toisinaan vaikeaa, ja tuntuu, että minun ja kaksoissiskoni piti kasvaa aikuisiksi liian nopeasti”, Alma kertoo biisin taustoista.

”En oikein muista aikaa, jolloin olisin voinut olla vain lapsi. Kun joku perheessä kärsii, kaikkien ympärillä olevien on pidettävä huolta hänestä – mikä on vielä vaikeampaa, kun kyseessä ovat molemmat vanhemmat. Ja kun vanhempasi eivät voi fyysisesti osoittaa rakkautta tai rajoja, on se äärimmäisen vaikeaa. Se auttoi minua ymmärtämään, miten tärkeitä sanat ja tunteet ovat, mikä on yksi syy, miksi luulen, että aloin kirjoittaa musiikkia.”

”Vanhempani ovat kuitenkin opettaneet minulle niin paljon – erityisesti sen, ettei koskaan saa luovuttaa. Olen iloinen, että voin jakaa tämän musiikillani ja auttaa fanejani, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa, tietämään, etteivät he ole yksin. Tämä kappale ei ole surullinen tarina – se on vain todellinen tarina. Mikään perhe ei ole täydellinen, mutta me kaikki yritämme parhaamme.”

Kuuntele Hey Mom Hey Dad alta.

Lisää luettavaa