Tämä levy-yhtiö on toiminut suomalaisella metallikentällä jääräpäisen omaehtoisesti 20 vuotta – nyt on aika juhlia

Rumba onnittelee!

02.11.2023

Kotimainen raskaan musiikin levy-yhtiö Sakara Records täytti tämän vuoden maaliskuussa kunnioitettavat 20 vuotta. Taso ei ole vuosien varrella pudonnut minnekään, päinvastoin: Sakara on julkaissut tänä vuonna muun muassa Stam1nan, Jarkko Martikaisen ja Rytmihäiriön pitkäsoitot, unohtamatta Huoran ja Mokoman ep:tä. Tämän viikon perjantaina 3. päivä marraskuuta ilmestyy myös Stoned Statuesin toinen albumi. Huh!

Sakara Recordsin historiaa muistellaan Suplan kustantamassa 20-vuotisjuhlakirjassa, jonka kirjoitti aiemmin muun maussa Alexi Laihon elämäkertakirjan toimittanut Petri Silas. Kirja kantaa nimeä Saatana perkele – Sakara Records 20 vuotta, ja se julkaistaan huomenna 3. päivä marraskuuta 2023. Lisäksi Radio Rockilta tuttu musiikkitoimittaja ja juontaja Laura Vähähyyppä on kirjoittanut Sakaran yhtyeistä 1-2 tunnin mittaisia audiomuotoisia bänditarinoita, jotka on julkaistu Suplassa.

Kirjan julkaisua juhlistetaan myös perinteisellä 4.11. alkavalla Radio Rock -risteilyllä, joka onkin tänä syksynä Sakara 20v -juhlaristeily. Esiintymässä nähdään Mokoma, Stam1na, Rytmihäiriö, Jarkko Martikainen ja Stoned Statues.

Sakara Records on raskaaseen musiikkiin erikoistunut pienevy-yhtiö, jonka tarina alkoi 2003, kun jo pari levyä julkaissut Mokoma ei saanut kolmannelle levylleen julkaisijaa. Syntyi ajatus omasta levy-yhtiöstä. Vuosien varrella Sakara on julkaissut bändejä kuten Mokoma, Stam1na, Rytmihäiriö, Diablo, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Stoned Statues, Jarkko Martikainen, Maj Karma, Huora ja Teräsbetoni.

Lisää luettavaa