Tamperelainen rap-ikoni saa oman dokumenttinsa

Video Kallialan Profiili-sarjan toinen jakso keskittyy Kalle Kinokseen.

11.04.2024

Tamperelainen videotuotantoyhtiö Video Kalliala julkaisee toisen osan viime vuonna lanseeratusta Profiili-dokumenttisarjastaan. Lauantaina 20. huhtikuuta ensi-iltansa saavan dokumentin pääosassa on ansiokkaan räppiuran tehnyt tamperelainen Kalle Kinos, jonka elämää on dokkaria tehdessä seurattu usean vuoden ajan. Dokumentin ensi-iltaa vietetään Tampereen Arthouse Cinema Niagarassa.

Idän Ihme -artistinimellä uransa alkuvuosina räpännyt Kinos tuli tunnetuksi Seremoniamestarin vuonna 2002 ilmestyneestä Chillaa meiä kanssa -kesähitistä. Erinäisten räppiprojektien ja muiden artistien biiseissä vierailujen jälkeen Idän Ihme julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Tästä ei sitte kerrota kellekkää vuonna 2010, ja soololevyjen kimara jatkui läpi koko 2010-luvun. Kuudes albumi Oloasu Business ilmestyi viime syksynä PME:n kautta.

Kalle Kinos ja Tuomas Rinne kuvauksissa.

Kalle Kinos tunnetaan myös muun muassa hänen hovituottajansa Tiedemiehen kanssa toteutetusta kolmiosaisesta Kalevacationsaagasta, ja hän on vieraillut muun muassa Cheekin, Eevil Stöön, Haamun, Opaalin ja Silkinpehmeen kappaleissa.

Noin 80-minuuttisen dokumentin materiaalia on kuvattu muun muassa Kinoksen vanhoilla kotikulmilla Lamminpäässä, PME:n toimistolla, Tampereen ylioppilastalolla ja Blockfesteillä. Dokumentti avaa sitä, miksi ja miten Kalle Kinos päätyi niin legendaariseen asemaan kotimaisissa räppipiireissä, ja käsittelee myös artistin henkilökohtaista kasvua.

Dokkaria kuvattiin muun muassa PME:n toimistolla.

Dokkarissa tavataan paljon ihmisiä Kinoksen lähipiiristä ja työkuvioista. Jaksossa nähdään muun muassa Parkano, Tiedemies, Jazzy-O, VilleGalle, HC Tuomas, Tarbash Luoti, Särre, Silkinpehmee ja Kinoksen äiti.

Profiili-dokumenttisarjan ensimmäinen osa esitteli tamperelaisen dj-kollektiivin Jam-a-Holicsin – dokumentin voi katsoa Youtubesta, samoin kuin Video Kallialan tekemiä lyhyempiä Mikä Fiilis -artistihaastatteluja.

Video Kalliala on Lauri Kolun, hänen vaimonsa Ida Kolun ja tämän kaksoissiskon Anna Kolun vuonna 2015 muodostama perheyritys. Kolmikko tekee projekteissaan kaiken itse, ja portfolioon kuuluu musiikkivideoita, promokuvauksia, levynkansia, tapahtumakuvauksia ja podcast-kuvauksia.

Juliste: Teemu ”Tiedemies” Koskenoja

Video Kalliala on kolmihenkinen perheyritys.

Lisää luettavaa