”Tänä vuonna kuuntelijat suosivat paikallisten artistien kappaleita” – Spotify ennusti tämän kesän hitit

Suoratoistopalvelu julkaisi ennusteensa kesän 2019 hiteistä.

31.05.2019

Spotify on julkaissut ennusteensa kesähiteistä. Suoratoistopalvelun algoritmeilla ja soittolistoilla on toki suuri vaikutus hittien tekoon, joten tämä ennuste on syytä laittaa korvan taa.

Tiedotteessa kerrotaan, että listan kappaleet on valittu muun muassa listamenestyksen, soittolistojen kuuntelukertojen, tämänhetkisen kehityskaaren, musiikkialan kuhinan ja ”vanhan kunnon fiiliksen perusteella”.

Listan painopiste on räpissä ja kotimaisuudessa: yli puolet listasta on suomalaisten artistien biisejä, noin puolet voidaan laskea rap-kappaleiksi, ja kotimaista räppiä on kuuden biisin verran. Mukaan on ehtinyt myös tänään ilmestynyt JVG:n Frisbee.

”Uskomme, että tänä vuonna kuuntelijat suosivat jopa aiempaa enemmän paikallisten artistien kappaleita. Suomalaiset artistit ovat pärjänneet hienosti listoillamme tänä keväänä. Vaikka Ed Sheeranin ja Justin Bieberin kaltaisten kansainvälisten tähtien biisit puhuttelevat kuuntelijoita ympäri maailman, kuuntelijat selvästi nauttivat kesäaktiviteeteistaan mieluiten paikallisen musiikin tahtiin”, kertoo Jenny Hermanson, Spotifyn Pohjoismaiden toimitusjohtaja.

Pidemmittä puheitta, tässä Spotifyn kesäbiisiennuste Suomen kesähiteistä 2019:

Lil Nas X – Old Town Road (remix)
R3hab – All Around the World (La La La)
Ed Sheeran & Justin Bieber – I Don’t Care
Daddy Yankee – Con Calma
Tungevaag & Raaban – Million Lights
Kygo – Carry On
Jubël – On the Beach
Gasellit – Suojaus petti
JVG – Frisbee
Abreu – Se syö naista
Keko Salata – Kulissit kuntoon
Aste – Ötökkä myrskyssä
Nelli Matula – Helposti särkyvää
Adi L Hasla – Ei saada takaisin meit
Pasi ja Anssi – Tilttiin
Gettomasa – Enempää

Lisää luettavaa