Tänään tv:ssä: Kurt Cobain: Montage of Heck kertoo suuren lahjakkuuden tuskaisan ja aivan liian lyhyen tarinan

Cobain-dokumentti jälleen televisiossa.

24.09.2021

TV5-kanavalla nähdään tänään vuonna 2015 ilmestynyt dokumentti Montage of Heck. Dokumentti kertoo Kurt Cobainin tarinan. Se nähdään TV5-kanavalla kello 21.00 alkaen.

Mistään tusinatavarasta ei ole kyse, ja Cobainin nuorena tekemästä äänikollasikasetista nimensä saanut Montage of Heck keräsikin ilmestyessään kehuvia arvosteluja ympäri maailmaa. Esimerkiksi Rumban Jean Ramsay kirjoitti Brett Morgenin ohjaamasta dokumentista seuraavaa:

”Montage of Heckin esittämä kuva Cobainista tuntuu todenmukaiselta. Elokuva kyllä ihailee hänen lahjakkuuttaan ja periksiantamattomuuttaan, mutta näyttää häpeilemättä myös lapsensa ensimmäisen hiustenleikkuun missaavan, kamoissa olevan isän, joka haluaisi vain nukkua. Elokuva ei nosta rockikonia jalustalle eikä peittele tai säästele mitään”, Ramsay kertoo ja jatkaa myöhemmin:

”Elokuvan suurin ansio on siinä, miten Morgen on rajannut osallistuvan kaartin “niihen viiteen ihmiseen, jotka olisivat tulleet Kurtin hautajaisiin, jos hän olisi jäänyt talonmieheksi” eikä olisi koskaan breikannut maailmanmaineseen: vanhemmat, ensimmäinen tyttöystävä Tracy Marander, Nirvanan basisti ja paras ystävä Krist Novoselic ja tietenkin vaimo Courtney Love.”

Koko arvion voit lukea täältä.

Dokkarin trailerin näet alta.

Lisää luettavaa