Teosto julkaisi oman näkemyksensä Ninni Poijärven esiin nostamasta, kohua herättäneestä maksuepäselvyydestä

Vastuu esitysmaksuista kuuluu konserttien järjestäjille, kertoo Teosto.

Toissapäivänä levisi sosiaalisessa mediassa Ninni Poijärven kertomus erikoisesta tapauksesta, jossa artisti itse yhtyeineen joutui maksamaan Teosto-korvaukset esittämästään konsertista. Uutisoimme asiasta eilen, ja nyt Teosto on julkaissut oman lausuntonsa tapauksesta.

”Teostolla ja Helsingin kaupungilla on kuntasopimus, mutta konsertit, jotka kaupunki järjestää yhteistoiminnassa kaupungin ulkopuolisen tahon kanssa, eivät sisälly sopimukseen, vaan edellyttävät erillistä lupaa,” kerrotaan Teoston julkaisemassa tiedotteessa.

Teoston mukaan vastuu musiikinesitysluvan maksamisesta kuuluu aina tapahtuman järjestäjille. Koska tässä tapauksessa järjestäjät olivat Helsingin kaupunki ja Poijärven yhtye yhteistyössä, olisi heidän pitänyt sopia maksuista keskenään jo etukäteen.

Tiedotteen lopulla korostetaan, ettei Teosto voi tehdä poikkeusta edes tilanteissa, joissa esiintyvät artistit järjestävät itse keikkansa: ”Teosto ei mm. määräävän markkina-asemansa takia voi kohdella yhtä musiikinkäyttäjien ryhmää toisin kuin muita.”

Lopussa todetaan kuitenkin, että ”Teosto ja Helsingin kaupunki pyrkivät hakemaan ratkaisun Poijärven yhtyeen ja kaupungin konsertin musiikinkäyttömaksun laskutukseen mahdollisimman pian.”

Poijärven tapaus tullaan siis toivottavasti ratkaisemaan kaikkia tyydyttävällä tavalla.

Lisää luettavaa