Teosto julkisti vuoden soitetuimmat kappaleet – ulkomailla soitetuin suomalainen on todellinen yllätys

Tähkä on yhä suosittu, mutta ulkomailla Jean on pop.

30.06.2022

Teosto on julkistanut vuoden 2021 soitetuimmat kappaleet.

Eniten kotimaisista artisteista soittokertoja keräsi Lauri Tähkän, Tido Nguyenin ja Tiina Vainikaisen kirjoittama ja Lauri Tähkän esittämä Aavikko. Kappaletta soitettiin radiossa, tv:ssä ja elävän musiikin esityksissä yhteensä 6624 kertaa.

Näillä soittokerroilla pääsee vuoden soitetuimpien kappaleiden listalla kolmanneksi. Tähkää enemmän soittokertoja keräsivät The Weekndin esittämä Save Your Tears (9995 soittokertaa) ja Ed Sheeranin Bad Habits (8244 soittokertaa).

Euromääräisesti eniten esityskorvauksia keränneet teokset vuonna 2021 olivat Ellinooran Dinosauruksii, Haloo Helsingin Piilotan mun kyyneleet sekä Blind Channelin Dark Side. Näistä viimeinen oli myös Spotifyn soitetuin kotimainen kappale.

Ulkomailla kuunnelluin suomalainen on yhä Jean Sibelius katalogeineen. Eniten esityskorvauksia vuonna 2021 keräsivät Viulukonsertto op. 47 d-molli sekä Sinfonia 2 op. 43.

Kolmantena listalla on The Rasmuksen In the Shadows. Kappale on soinut ulkomailla jo liki 20 vuoden ajan tasaiseen tahtiin. The Rasmus on ainoa ulkomaiden soitetuimpien top kympissä näkyvä rock- tai popkappale, muuten lista onkin täynnä klassista musiikkia.

Poikkeuksena on listan kymmenentenä oleva Big Game -elokuvan tunnusmusiikki. Samuel L. Jacksonin tähdittämä ja Jalmari Helanderin ohjaama erikoinen toimintaelokuva ilmestyi vuonna 2015. Ilmeisesti elokuva pyörii sen verran taajaan ulkomaisilla tv-kanavilla, että tunnusmusiikista ropisee vielä mukavasti rahaa säveltäjille Juri Sepälle ja Miska Sepälle.

Lisää tietoja voit lukea Teoston sivuilta täältä.

Lisää luettavaa