Timo Lassy esittelee uuden kokoonpanonsa

Lassyn Trio-albumin triossa soittavat Ville Herrala ja Jaska Lukkarinen.

Tuukka Koski

Timo Lassy julkaisee Trio-nimisen albumin We Jazz -levymerkin kautta 27. elokuuta. Levyn nimen mukaisesti sillä kuullaan triokokoonpanoa, jossa tenorisaksofonistin rinnalla musisoivat niin ikään suomijazzin eturiviläiset, basisti Ville Herralla ja rumpali Jaska Lukkarinen.

Rumballa on ilo ja kunnia tarjota ensiesitys albumin päätöskappaleelle Orlo, joka julkaistaan digisinglenä virallisesti huomenna. Yllä mainitun trion lisäksi biisillä kuullaan Budapest Art Orchestran jousisektiota ja Dalindèo-liideri Valtteri Laurell Pöyhösen syntetisaattoria. Jousisovitukset ovat Marzi Nymanin käsialaa. Levyntekoon ovat osallistuneet myös Abdissa ”Mamba” Assefa ja Tuomo Prättälä.

Albumin alkuperäisenä kansitaiteena on Ilari Hautamäen teos Subtropic. Hautamäen Helsinki Contemporary -gallerian toukokuisen taidenäyttelyssä esillä olleet teokset olivat syntyneet jazzia kuunnellessa, ja se todella oli aistittavissa teosten rytmistä ja kielestä. Ilo ja kunnia on myös päästä nostamaan suosikkeihini lukeutuvaa kuvataiteilijaa musiikkimediassa!

Kuuntele Timo Lassyn uuden trion kappale Orlo: