Trainspotting -jatko-osan sydämenlyönnit musiikin muodossa – kuuntele ohjaaja Danny Boylen hehkuttama kappale

24.01.2017

Skottilaiselta Young Fathersilta on kolme kappaletta uuden T2 Trainspotting -elokuvan soundtrackilla. Elokuva on jatkoa vuoden 1996 kulttiklassikolle, jossa esiintyneet kappaleet ovat nousseet lähes ikoniseen asemaan.

Young Fathers voitti Mercury Prize -palkinnon vuonna 2014, jolloin myös elokuvaohjaaja Danny Boyle kuuli heistä. Yksi soundtrackilla olevista kappaleista on juuri julkaistu Only God Knows, jossa vierailee Leithin seurakunnan kuoro. Lehdistötiedotteessa Boyle kuvaili kappaletta seuraavasti:

”Trainspotting -kirja on kuin moderni Odysseus. Se on mielestäni vailla vertaa, sen lukeminen on kuin valtameri vyöryisi sydämeen. Yritän aina etsiä elokuvieni sydämen sykettä. Trainspottingille se oli Underworldin Born Slippy. T2:lle se on Young Fathers. Heidän kappaleensa ovat sydämeni syke tälle elokuvalle. Only God Knows on se sama vyöryntä. Valtameri. Sydän.”

Muita 27. päivä tammikuuta ilmestyvällä T2 Trainspotting -soundtrack-albumilla esiintyviä artisteja ovat muun muassa Blondie, Wolf Alice, The Clash, Iggy Pop ja Queen. T2 Trainspottingin Suomen ensi-ilta on 3. maaliskuuta.

Kuuntele biisi Spotifystä.

Lisää luettavaa