Tundramatiks lopettaa: ”Kun tätä on tehnyt 10 vuotta valtavalla intohimolla, niin toki kaikkien tunteet ovat heitelleet aina silloin tällöin”

Tundramatiks lopettaa. Rumba kysyi miksi näin.

16.02.2015

Tänään saatiin ikäviä uutisia, kun Tundramatiks-yhtye ilmoitti lopettavansa kymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen. Käteen mainiolta folkpunk-yhtyeeltä jäi kolme täyspitkää studioalbumia sekä kasa hekumallisia keikkoja.

Rumba otti yhteyttä bändin laulavaan kitaristi-hanuristiin Janne Masaliniin ja kyseli, mistä lopettamispäätös johtui.

Keväällä bändin voi nähdä vielä jäähyväiskiertueella, jonka keikkapäivät näet haastattelun alta. Lisääkin keikkoja on luvassa, mutta niistä ilmoitetaan myöhemmin.

 

Miksi lopetatte nyt?

”Kuten aina Tundramatiksissa, niin eri aikoina tuntuu hyvältä tehdä erilaisia asioita. Se on johtanut kolmeen varsin erilaiseen levyyn ja värikkäisiin vaiheisiin. Tämä päätös tuntui nyt hyvältä.”

Liittyykö lopetukseen sen kummempaa dramatiikkaa?

”Bändin jäsenten kesken ei. Kun tätä on tehnyt 10 vuotta valtavalla intohimolla, niin toki kaikkien tunteet ovat heitelleet aina silloin tällöin.”

Olitte elävänä aivan jäätävän kova livebändi. Oliko teillä koskaan olo, etteivät tarpeeksi useat ihmiset päässeet näkemään tai kuulemaan teitä?

”Tattis. No varmaan siinä määrin missä kaikilla bändeillä, jotka ylpeydellä juttuaan tekee. Kevään jäähyväisrundilla toki kaikilla (suomalaisilla) on siihen vielä viimeinen mahdollisuus.”

Mitkä jäävät parhaiksi muistoiksi Tundramatiks-ajoilta?

”Ainakin se, kun ystäväni soitti ensimmäisen levyn ensimmäisen sinkun julkaisupäivänä ja kertoi, että Radio Helsinki oli soittanut Mantran kolmesti. Toki myös alaikäisten mimmien liikuttava ”Me rakastetaan sua Janne Masalin” -huuto Kuopiossa terassin ulkopuolelta lämmitti mieltä. Staalon kaato -kiertueet Pohjois-Lapissa ja nolo yritys rikkoa akustinen kitara lavalla siinä onnistumatta jäivät myös mieleen.”

Onko uusia musiikillisia tempauksia tulossa? Toisin sanoen: Onko uusia bändi- tai kappaleviritelmiä suunnitteilla jo?

”Ei toistaseksi.”

*

La 21.3. Maailmantango–festivaali /w Bad Ass Brass Band. Klubi, Tampere 

La 4.4. Telakka, Tampere 

Pe 10.4. Kulman Legenda, Kajaani

La 11.4. Pannuhuone, Kuopio

Pe 17.4. Torvi, Lahti

La 18.4. Dynamo, Turku /w Mursusikari

Pe 24.4. Doobop, Vaasa

La 25.4. Monttu, Pori /w Veli Kurki

La 2.5. Korjaamon Vaunusali, Helsinki /w Sydän sydän

Lisää luettavaa