Tunnemme kyllä Helsingin, mutta tällainen on Cotonou

Ensiesityksessä Helsinki-Cotonou Ensemblen uusi musiikkivideo.

Janne Halosen ja Noël Saïzonoun johtama kahdeksanhenkinen Helsinki-Cotonou Ensemble julkaisi uuden albuminsa 21. toukokuuta. Eponyymi levy sekoittaa beniniläistä voodoo-perinnettä afrobeatin kautta jazziin souliin ja hiphopiin.

Singlebiisi Min He Mon Ébgé – The One Who Sees Today on kuvattu musiikkivideoksi, joka saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt. Yhtyeen mukaan kappaleessa on valistuksellinen teema: huomisesta päivästä ei kukaan voi tietää mitään, joten on tärkeää pitää huolta itsestään, jotta pystyy toteuttamaan omaa juttuaan, ja kohdella muita hyvin.

Musiikkivideo sijoittuu karun kauniiseen Cotonoun kaupunkiin. Videolla Saïzonou seikkailee länsi-afrikkalaisessa miljoonakaupungissa esitellen sen asukkaita ja heidän elämäänsä.

”Idea videosta syntyi Tammikuussa, kun oltiin Sampo Riskilän kanssa Beninissä äänittämässä Noëlin osuuksia uudelle levylle”, Halonen kertoo.

”Tapasimme sillä reissulla nuoren taidekundin, Komy Thomasin. Komy on kuraattori, valokuvaaja, videotaiteilija ja graffitifestarin tiedottaja Cotonoussa. Komy vei meitä ympäri Cotonouta: käytiin katsomassa taidenäyttelyitä, erikoisia rakennuksia, kivoja baareja ja sokerina pohjalla yhdellä aivan mahtavalla studiolla, jossa nuoret tuottajajäbät väänsi biittejä. Alettiin miettiä, että olisi kiva tehdä jotain yhdessä. Komy diggasi meidän musaa tosi paljon, ja alettiin viimeisenä päivänä lounaan äärellä yhdessä visioida videota, jossa esiteltäisiin Cotonouta ja sen elämää ja karua kauneutta. Siitä se idea sitten lähti, Komy ohjasi ja kuvasi, ja tämmöinen tuli.”

Katso video alta.