UMK-finalistit valittu – Pyhimyksen jättihitillä mukana ollut laulaja Euroviisuihin?

UMK-finalistit on valittu.

Yle/Mona Salminen

Yle on julkistanut tämän vuoden UMK-finalistit.

Uuden Musiikin Kilpailun voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kilpailee tänä vuonna kuusi artistia: Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa sekä Catharina Zühlke.

Näiden joukosta valitaan voittaja UMK-finaalissa 7. päivä maaliskuuta. Voittaja edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa Hollannin Rotterdamissa.

Nepalista 1,5-vuotiaana adoptoitu Tika on ollut mukana myös Ruotsin Idolsissa, Suomen Voice of Finlandissa sekä ruotsalaisessa Kadonneen jäljillä -ohjelmassa.

Erika Vikman puolestaan tunnetaan kansan syvien rivien keskuudessa Dannyn naisystävänä.

Aksel Kankaanranta on tullut tunnetuksi vuoden 2017 Voice of Finlandista sekä Pyhimyksen Jättiläinen-superhitin feattaajana. F3M-yhtyeessä vaikuttavat Viv, Baby O ja Miara, ja tiedotteen mukaan kolmikon tähtäimessä on ”olla 2020-luvun Spice Girls”.

Sansa on pidemmän linjan muusikko, joka on lämmittelyt Bryan Adamsiä ja esiintynyt Provinssirockissa. Sittemmin Sansan linja on hieman muuttunut, ja hän on tehnyt esimerkiksi yhteistyötä EDM-artisti Kaskaden kanssa.

Viimeinen esiintyjä Catharina Zühlke sijoittui vuoden 2017 Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi ja vuoden 2013 Idols-kisassa viidenneksi.