Ursus Factoryn uutuuskappaleella vierailee Asa – kuuntele lopputulos täältä

Ursus Factory julkaisi singlen tulevalta levyltään.

09.06.2023

Tänä vuonna 10-vuotista uraansa juhlistava rock-yhtye Ursus Factory julkaisee tänään uuden singlen Luo/vuta, jolla vierailevat rap-artisti Asa sekä indieartisti Jere Valkonen.

Ursus Factoryn laulaja-kitaristi Jussi Pelkonen kertoo biisin synnystä näin:

Luo/vuta-kappale tuntui luovan itse itsensä. Toki pohjimmiltaan biisinteko on sellaista, kuten elämä muutenkin, että se ”vain tapahtuu” enkä minä varsinaisesti päätä siitä mitään. Työnimi oli ”Luovutusdialogit pt.2”, se vain putkahti mieleen, että tällainen tarttis nyt tehdä. Sitten aloin kuulla sen: jotain dialogia missä minä valitan miten pitää luovuttaa kun kaikki on liian monimutkaista ja kaksiteräistä kun katsoo molemmilta puolilta ja vastapalloon iskisi Asa tsemppikommentein. Mutta tästä ei sitten lopulta ollutkaan onneksi kysymys”, Pelkonen kertoo ja jatkaa:

”Kappaleesta tuli lopulta syväluotaus luovuttamiseen, luomiseen, uhriutumiseen, uhreihin ja jotenkin tämän kaiken sitten tiivistää mainittu hirvenpää. Niinkuin Asa tiivisti ”luovutaan turhasta nillityksestä”. Kappaleesta tuli kiinnostava ja hyvä, vaikka en uskalla sille vielä mitään tuhansien vuosien elinkaarta luvata ennen kun nään miten sen äänenpaineet vaikuttavat kuulijoihin. Jotenkin ne varmasti vaikuttavat, mutta en tiedä miten. Se vain tapahtuu.”

Uusi single on maistainen uudelta IO-tupla-albumilta, joka julkaistaan syyskuun 22. päivä.

Kuuntele kappale alta. Sen alta näet yhtyeen kesän keikkakalenterin. Ursus Factory esiintyy huomenna lauantaina 10. päivä kesäkuuta Sideways-festivaaleilla.

 

10.6. Helsinki, Sideways
16.6. Oulu, Varjo
17.6. Lappeenranta, LPRHC
6.7. Jyväskylä, Jyväskylän kesä
8.7. Aitoo, Kirkastusjuhlat
12.7. Vantaa, Backaksen Puistokonsertit
14.7. Joensuu, Ilosaari
15.7. Kerava, Bowling & Billiard Garage
22.7. Ii, Ropparantarock
28.7. Espoo, Viinijuhlat
4.8. Heinola, Multamäkifest
5.8. Pori, Porispere
12.8. Akaa, Vasenkätisten Vestivaali
25.8. Tampere, Festivaali

Lisää luettavaa